• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša pomjerila, pa prekinula Noleta i Grigora

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Grigor Dimitrov morali da prekinu meč 3. kola u Sinsinatiju zbog kiše. Nole u trećem setu (2:6, 6:3) vodi 2:1...

Tačno sat vremena i 30 minuta su Novak Đoković i Grigor Dimitrov u četvrtak igrali tenis na glavnom terenu u Sinsinatiju, kada je ponovo počela da pada kiša.

Meč je bio planiran da počne u 21 sat po srednjeevropskom vremenu, ali je upravo zbog lošeg vremena start pomjeren tek poslije ponoći. Ni to nije bilo dovoljno da saznamo četvrtfinalistu iz ovog dvoboja.

Do prvog prekida je došlo kada je Đoković izjednačio na 1:1 u setovima, odnosno taman kada je posljednji osvajač Vimbldona počeo da igra šampionski protiv aktuelnog prvaka Sinsinatija.

Poslije duže pauze, duel je nastavljen i taman kada se zahuhtao treći set, a Nole oduzeo servis rivalu i poveo 2:1, uslijedio je novi prekid. Nakon 21 minuta igre od povratka na teren.

Dimitov je prvi set rešio poslije dva brejka, za tek nešto više od pola sata. Kada je peti teniser svijeta i u drugom setu oduzeo servis Đokoviću, djelovalo je da meč neće potrajati i da će se vrlo brzo završiti deveti međusobni susret srpskog i bugarskog tenisera.

Kiša remeti raspored, Đoković će sačekati...


Međutim...

Novak je prvo uspio da anulira prenost Dimitrova, a zatim i da drugim uzastopnim brejkom stigne na korak od osvajanja seta. Tako je i bilo.

U silnoj kolekciji trofeja sa masters turnira, Đokoviću nedostaje jedan – Sinsinati.

Srpski teniser je tačno 30 puta pobjeđivao na turnirima iz serije 1.000. Ima pehare iz osam od devet gradova u kojima se održavaju – Indijan Velsa, Majamija, Monte Karla, Madrida, Rima, kanadskog Rodžers kupa, Šangaja i Pariza, ali ne i iz Ohaja.

Inače, Srbin je čak pet puta dolazio do finala i sve do jednog je izgubio. Neprelazne prepreke bili su tri puta Rodžer Federer i dva puta Endi Marej. Nole nikada u finalu nije uspio ni set da dobije.

Posljednji put je do meča za titulu stigao 2015.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC