• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cican pred dolazak u Beograd: Austrija, ne Srbija!

Autor mondo.rs

"Imam samo austrijski pasoš, i tako će ostati i u budućnosti", poručuje on.


U tišini Stadiona "Rajko Mitić", zaključanog zbog toga što su Delije prekršile teško izborenu uslovnu kaznu iz prošle sezone, fudbaleri Crvene zvezde u utorak u 20.30 odigraće jednu od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba.

U borbi za plasman u Ligu šampiona i sve što ona donosi, šampion Srbije sastaće se sa prvakom Austrije, Salcburgom, u prvoj utakmici plej-of runde nakon čega će se ekipe preseliti na "Red Bul arenu" i naredne sedmice odlučiti o tome ko će u Ligu šampiona, a ko u Ligu Evrope.

Posljednja prepreka između crveno-bijelih i mreže protivniak biće Cican Stanković, 25-godišnjak iz Bijeljine, koji je ovog ljeta postao prvi golman tima.

Pred dolazak u Beograd, Stanković je u intervjuu austrijskim medijima naglasio kako su ga mnogi otpisivali tokom borbe za "mjesto pod Suncem", a potom je naglasio da mu je cilj da postane "broj 1" reprezentacije Austrije, ne Srbije.

"Mnogi su me posljednje dvije godine otpisali", kazao je golman srpskog porijekla.

/ZVEZDA SE OBRATILA UEFA: ODLOŽITE KAZNU/

To da će moći pokazati svoje "umijeće" prije godinu dana bilo je gotovo nezamislivo, jer je bio neprestano rezerva, izuzev u Kupu, gdje je pokazao šta zna.

"Ako ne možeš redovno da igraš i samo gledaš sa strane, to nije lako. Pokušao sam da se dalje razvijam i nudim. Strpljenje se isplatilo. Doživio sam i drugu stranu fudbala proteklih godina. Veoma je pozitivno što se sada dešava i uživam u tome", rekao je Stanković u izjavi austrijskim medijima.

Stanković je na ljeto 2015.došao iz Grediga u Red Bul Salcburg i rekao je tada da nije neko ko mijenja sredinu da bi tamo sjedio na klupi.

Međutim, tadašnji trener Peter Cajdler odmah ga je stavio na gol, ali je Cican pravio par grešaka, pa je morao na klupu za rezerve, a situacija se nije promijenila ni pod trenerom Oskarom Garisom koji je zime 2015/16 preuzeo kormilo.

Tek aktuelni trener Red Bula Marko Rose, koji je od ljeta prošle godine na čelu uspješnog tima, stalno je stavljao Stankovića u prvi sastav.

"Kada je riječ o povjerenju, tu je potpuno nešto novo u poređenju sa prethodnim trenerima"; objasnio je Stanković dodajući da trener Rose razgovara sa svim igračima.

Stanković ističe daje povjerenje najvažnija stvar koja postoji u današnjem fudbalu i da to uživa kod novog trenera.

"Nadam se da se to vidi i u mojoj igri, kao i da ću ostati konstantan u tome"; rekao je on.
Ukoliko uspije da bude konstantan u dobroj igri smiješi se Cicanu i nacionalni dres Austrije.

Stanković je najprije počeo u Hornu, sa kojima je ušao u Drugu ligu, gdje je zablistao, i odatle je otišao u Gredig, pa u Red Bul Salcburg. Njega je tadašnji sportski direktor Ralf Rangnik okarakterisao kao "ogromnim prirodnim talentom". Stanković kaže da je tek u prvom timu Horna dobio pravi trening za golmane, a tek u Red Buli je naučio specifičnosti golmana.

Njega je u junu ovi selektro Franko Foda pozvao u reprezentaciju, gdje za konkurenciju ima tri golmana.

"Naravno moj cilj mora biti da jednom postanem fiksna veličina u reprezentaciji"; kaže Stanković dodajući da bi bila kruna ako uspije u tome.

Stanković, koji je sa pet godina sa roditelja došao u Austriju iz Srbije, kaže da mu nije tema da igra za srpsku repreentaciju.

"Imam samo austrijski pasoš, i tako će ostati i u budućnosti", poručuje on.

Zanimljiv je Stankovićev put do profesionalne fudbalske karijere. Naime, za njega su vrata fudbalske akademije ostala zatvorena, i Rapid, Sankt Pelten, niti bečka Austrija nisu prepoznali njegov talenat.

"Dobijao sam mnogo negativnih odgovora na molbu za prijem u fudbalske akademije i zbog toga sam morao da koračam težim putem", prisjeća se on.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC