• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Janković: I dalje sam u Partizanu

Autor mondo.rs

"U Partizanu sam, spremam se za naredne izazove i dvomeč sa Bešiktašem", poručio je Janković, odbacivši spekulacije oko prelaska u Bursu, ali nije isključio mogućnost da ovog leta, ipak, napusti Partizan.

 Marko Janković FK Partizan Izvor: MN PRESS

Dan pred revanš između Partizana i Nordsjelanda u srpskim medijima odjeknula je vest da je Marko Janković prodat i da će karijeru nastaviti u Bursi.

Od odlaska krilnog napadača crno-belih u Tursku, za sada, nema ništa!

Janković je i dalje član Partizana i navijače "parnog valjka" raduje što igra sve bolje,
a to se posebno videlo na dve poslednje evropske utakmice beogradskog tima.

Ima li ponude za Marka Jankovića?


U Danskoj je odličnu partiju krunisao prelepom asistencijom, a u Humskoj golom.

Razgovor sa crnogorskim reprezentativcem počeli smo upravo o aktuelnoj temi vezanoj za transfer.


"Iskreno, ništa o tome ne znam. U Partizanu sam, spremam se za naredne izazove i dvomeč sa Bešiktašem, a da li će nešto biti u međuvremenu – ne znam",
odbacuje Janković razne spekulacije.

Mladi fudbaler smatra da je vreme da se ponovo okuša u inostranstvu, ali, prema njegovim rečima, ne bi imao ništa protiv i da ostane u Partizanu.

 "Ako ostanem, nije smak svet, ali trebalo bi mnogo stvari da se poklopi da se ode u neki klub, posebeno ako mislite da je nekog vašeg ranga i u kome mislite da možete da napredujete. Daleko do toga da želim da idem na silu. Ukoliko ostanem, nema nikakvih problema, daću sve od sebe, ali postoji opcija da do kraja prelaznog roka odem", otkriva Janković.

Poslednjih dana aktuelna je Turska, ali Markova želja je klub iz "Liga petice".

"Želja mi je da odem
u neku od 'Liga petica‘, u klub u kome bih mogao da napredujem. Ne želim da navijači pomisle da sam nerealan, već želi da odem – kad se to bude desilo – u neki klub koji neguje fudbal, gde može da se napreduje."


Janković ističe da je najbitnije za profesionalca, u kom god klubu se nalazio, da se tako ponaša prema obavezama i zahtevima.

"Posle nekog perioda igrač se zasiti. Dešava se i vrhunskim fudbalerima, traje određeni period. No, ako ste dovoljno jaki u glavi, shvatite da to samo vama može da škodi i morate da prevaziđete krizu. Sve je do vas. Ako krenete da padate, teško ćete u bolju sredinu. Mora glava da se namesti da se pruži sve od sebe."

Odlaskom definitivno je opterećen, što se i vidi po sve boljoj formi.

"Nisam opterećen time da moram da odem na silu. Za dve sezone sam uradio mnogo, učestvovao u dobrim rezultatima, pa i ako odem ostaviću trag, ispunio sebe, ostvario želje. A ako ostanem, nema problema."

Dve asistencije i gol?

"Uvek pričam isto. Najvažnije je da smo ostvarili dobar rezultat i ispunili primarni cilj, a iz kvalitetne igre ekipe uvek izleti pojedinac. Sinoć ih je bilo više, da ne kažem ceo tim. Svi momci su bili odlični, a meni je drago što podižem formu i popunjavam kolone. Nekad ide bolje, nekad loše, ali se uvek trudim da budem bolji."

I njegov kolega iz Partizana i reprezentacije Crne Gore, Nebojša Kosović, igra sve bolje i očigledno mu je prijala promena trenera.

"
Kića (Kosović) je bio odličan, pun energije, elana, želje za dokazivanjem... To mu je potrebno. Svi znamo kakvi su mu igrački kvaliteti, a ako to bude upražnjavao tokom karijere za njega neće biti problema."

Nordsjeland je arhiviran.

"Imali smo za protivnika za divljenje. Njihove godine nisu tačan pokazatelj kvaliteta Nordsj
elanda, deluju na terenu kao mnogo iskusniji sastav. Znali smo da nas čeka težak posao, uprkos prednosti donetoj iz Danske. Iskreno, uplašio sam se kad su nam dali gol. Ali, uzvratili smo iz prekida, što je jako bitnu u ovakvim utakmicama. Kad se linija podvuče, prekidi su i odlučili dvomeč", stava je Janković.

Pred Partizanom je sada ozbiljan fudbalski izazov – Bešiktaš.

"Da ne trošim reči kakva je ekipa naspram nas, ali ranjiva je, pokazali su to i Austrijanci. Imamo primer od prošlog leta i dvomeča sa Olimpijakosom, još jedom fudbalskom veličinom, pa je bilo gusto i videlo se da možemo da igramo sa Pirejcima. Daleko od toga da ćemo se predati. Plus, prva utakmica je u Beogradu, a tradicija pokazuje da je Partizan u grupnu fazu UEFA takmičenja uglavnom prolazio posle revanša u gostima. Daćemo sve od sebe",
poručio je i obećao Marko Janković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC