• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka o kojoj priča Francuska: "Ubijaju me s leđa!"

Autor mondo.rs

Turbulentna 24 časa u Bordou glavna su tema svih medija u toj zemlji. Trener se pobunio, uprava reagovala, igrači digli glas.

Fudbaleri Bordoa pobedili su prošle noći ukrajinski Marijumpolj i u revanšu, pa su se tako bez problema plasirali u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope, u kojem će igrati protiv belgijskog Genta.

Ipak, iako je na terenu sve u redu, van igrališta sve "vri" u poznatom francuskom klubu!

Srpski internacionalci Milan Gajić i Vukašin Jovanović bili su u četvrtak u sastavu i izbliza su videli bes svog trenera Gustava Pojeta, koji je ljutit izašao i pred novinare, na zvaničnu konferenciju posle meča.

Legendarni Urugvajac, koji vodi "žirondince" od 20. januara, stigao je na meč protiv Ukrajinaca izuzetno ljut na upravu i predsednika Stefana Martina, jer su bez njegovog znanja i dozvole prodali napadača Gaetana Laborda Monpeljeu za pet miliona evra.

Kada je nakon utakmice seo pred mikrofone i kamere, Urugvajac se nije ustezao, već je rekao sve što mu je na duši.

"Ovo je moj najgori dan u klubu. To što se dogodilo danas sa Gaetanom Labordom je sramota. I mislim da bi trebalo da se ovde zaustavimo. Tražio sam od kluba da ga ne prodaju dok ne dovedemo igrača. Nisu me poslušali, već su ga pustili da ode. Stigao sam danas u hotel u 11.45 časova, a Labord nije bio tamo. Pozvali smo ga, a on je bio u Monpeljeu. A, niko nam ništa nije rekao!", počeo je Pojet.

"Razgovaraću sa svojim agentom i donećemo odluku. Ne znam da li će se ovde završiti... Sramota je šta su mi uradili, šta su uradili mojim igračima i navijačima. To ne mogu da prihvatim. Zahtevaću objašnjenje od predsednika i od vlasnika. Ako mogu da mi objasne šta se dogodilo, onda ću odlučiti da li ostajem ili ne. Ali, zahtevam objašnjenje".


Na konstataciju novinara da je Pojet znao da će napadač biti prodat, Urugvajac je skočio:

"Ko vam je to rekao? Neki predstavnik Bordoa? Ako mi ne kažete, neću dalje da razgovaram sa vama... Ćutite? OK, u redu, hvala vam. J*** mi se za te članove Bordoa koji razgovaraju sa vama. Govore vam laži, a vi nemate m**a da kažete istinu".

Zastao je samo da udahne vazduh, pa nastavio.

"Reći ću vam ja. Niko mi nije rekao! Imam u telefonu poruku u kojoj sam napisao 'Labord ne ide dok ga ne zamenimo drugim napadačem'. Da li moram da vam to pokazujem pred kamerama? Kažem vam... Niko mi nije rekao da je otišao dok nismo došli u hotel. Budite pažljivi. J**e mi se za one iz kluba koji pokušavaju da me 'ubiju' sa leđa i da me nateraju da odem. Neću otići ovako. Na njima je da pričaju. Ovo ne bi trebalo da funkcioniše ovako".

Klupski portparol pokušao je da u tom trenutku zaustavi trenera, rečima: "U redu, ovde završavamo", ali je čuo odgovor:

"Ne, zapravo ne završavamo. Ja odlučujem kad završavamo, a ne ti".

Novinari su ponovo imali reč, pa su izneli očekivano pitanje pred bivšeg trenera Lidsa, Brajtona, Sanderlenda, AEK-a, Betisa i Šangaj Šenhue.

- "Da li ćete sada podneti ostavku?".

"Ne. Sada ću da tražim objašnjenje. Razgovaraću sa menadžerom i doneću odluku kada čujem objašnjenje kluba... Tražio sam da Gaetan ne bude prodat, a on je otišao i zato tražim objašnjenje zašto sam došao u hotel u 11.45 i zašto niko u mom stručnom štabu nije znao gde je on. Pričam sam sa njim i on je dobio dozvolu da ode. To je istina. Dakle, ako dobijem objašnjenje pričaćemo u subotu opet i daću vam informacije koje sam dobio u međuvremenu. Da li govorim o nečemu što nije jasno?"

"Prošle nedelje je u listovima L'Ekipu i u Sud Uestu izašla informacija koju su znale samo tri osobe. A, ja sam bio jedna od te tri osobe. Preostalu dvojicu poznajem veoma dobro. Ovo je izuzetno važno. Znam ko mi govori iza leđa. Došli smo do tačke gde bi ljudi trebalo da budu oprezni. Sve što tražim je poštovanje i profesionalizam. Ni manje, ni više. Poštovanje i profesionalizam. Ako to imamo, onda možemo da idemo dalje. Ako to nemamo - onda smo završili", završio je Pojet.

U petak tokom dana uprava kluba ga je otpustila, a igrači su odbili da izađu na trening, u znak protesta zbog tog postupka rukovodstva.

Prema pisanju francuskih medija, najveći favorit da zameni Pojeta je Tijeri Anri, legenda evropskog i svetskog fudbala koji je ovog leta (i prethodne dve godine) učio trenerski posao od Roberta Martineza, dok mu je pomagao u stručnom štabu belgijske reprezentacije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC