• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić: Najlepše tek dolazi

Autor mondo.rs

Trener mađarskog prvaka u razgovoru za "Novosti" kaže da će njegov tim pokušati da napravi još jedno čudo i uđe u Ligu šampiona.

 Marko Nikolić: Najlepše tek dolazi Izvor: MN PRESS

Marko Nikolić (39) prošlog leta je sa Videotonom ostao bez plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, tako što je posle 0:0 u Beogradu doživeo debakl u revanš susretu plej-of runde kvalifikacija, sa "svojim" Partizanom (0:4).

Godinu dana kasnije, Nikolić se sa timom iz Sekešfehervara, preimenovanim u MOL Vidi, nalazi na pragu senzacionalnog učešća u Ligi šampiona, za šta je neophodno da posle Didelanža iz Luksemburga (1:1, 2:1), bugarskog Ludogoreca (0:0, 1:0) i švedskog Malmea (1:1, 0:0) eliminiše i atinski AEK.

Liga Evrope je već "u džepu"...

"Moramo da iskoristimo ovaj ambijent, najlepše tek dolazi. Dva čuda smo napravili, pokušaćemo i treće. AEK je sjajan tim, ali u fudbalu je sve moguće", rekao je Nikolić u razgovoru za "Večernje novosti".

MOL Vidi je u kvalifikacije krenuo sa timom koji je proletos osvojio titulu prvaka Mađarske. Dovedena su samo trojica igrača iz drugih mađarskih klubova - svi bez obeštećenja i nijedan da odmah "uskoči" u prvu postavu.

"Tokom sezone smo sazreli kao ekipa, kroz borbu za titulu, a u kvalifikacijama nam je preloman bio prvi meč protiv Ludogoreca u Razgradu. Ubeđivao sam igrače da mogu više, od tog meča su počeli i sami da veruju, pa su zato fantastično odigrali revanš, koji smo mogli da dobijemo i ubedljivije".

Marko Nikolić je 2017. po dolasku u Videoton dobio zadatak da u naredne tri sezone donese klubu domaću titulu i uđe u Ligu Evrope. Uradio je to za nešto više od godinu dana.

"Iskočili smo iz plana, doneli smo u budžet šest do osam miliona evra i sada možemo da počnemo nadogradnju. Moramo da dovedemo četiri-pet kvalitetnih igrača kako bismo izdržali trku na tri fronta i stvorili tim za naredne godine. Ne bih voleo da naš uspeh potpadne pod pojam 'incidenta', pa da se ne plasiramo u narednih nekoliko godina, već da stvorimo kontinuitet, recimo igranje u Evropi tri puta u pet sezona".

Još uvek mladi srpski trener podsetio je da MOL Vidi paralelno sa nadmetanjem u Evropi vodi žestoku borbu sa rivalima iz Mađarske, koji mnogo ulažu kako bi se popeli na vrh.

Već u subotu uveče, na rasporedu je prvi od tri uzastopna derbija, gostovanje Honvedu, koji je u prva četiri kola osvojio maksimalnih 12 bodova!

"Liga je dobra, čista, dinamična. U konkurenciji Ferencvaroša, Honveda i još pet-šest klubova, teško je doći do titule jer svi ulažu. Nama je izazov da odbranimo titulu i nastavimo sa procesom jačanja tima i kluba", poručio je Nikolić, dodavši da Crvenoj zvezdi i Partizanu u srpskom prvenstvu nedostaje bar još jedan približno jak konkurent, koji bi ih terao da budu još bolji, a samim tim i podizao kvalitet takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC