• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou: Gengan je vodio 1:0 kada je Mbape ušao u igru

Autor mondo.rs

U prvom nastupu od finala Svetskog prvenstva u Rusiji, i to tek od početka drugog poluvremena, Kilijan Mbape nagovestio je šta ćemo gledati ove sezone.

Fudbaleri Gengana imali su prednost na poluvremenu prve utakmice 2. kola Lige 1, nakon što su Markus Koko i strelac Nolan Ru u 20. minutu vešto izigrali odbranu šampiona, ali je trener gostiju Tomas Tuhel poslao Kilijana Mbapea na teren u drugom delu i bio nagrađen golovima za potpuni preokret.

Pogocima "vunderkinda" francuskog fudbala u svom prvom izlasku na teren od finala Svetskog prvenstva u Rusiji, na "Stad du Ruduruu" postavljen je konačan rezultat: Gengan - Pari Sen Žermen 1:3 (1:0).

Mbape je prvi put "poentirao" posle prave tika-taka akcije u 82. minutu meča, u kojoj je učestvovao veliki broj igrača, a koju je savršenim pasom u prostor (i to na malom prostoru) rešio Anhel Di Marija.



Još lepši i tehnički zahtevniji gol postigao je u 90. minutu, kada se "grogirani" domaćin otvorio u nadi da će izboriti izjednačenje. Stradao je brzo potom, posle kontre u kojoj je Nejmar odigrao za Mbapea, ovaj prijemom dao sebi "for" u prostor, ubacio u šestu brzinu i iskosa sa leve strane uspeo da lobije Šveđanina "kao na malom fudbalu".



Pre toga, nakon što je prodao "skup" dribling asistentu kod vođstva domaćina, Kokou, Nejmar je u 52. minutu iznudio najstrožu kaznu i autoritativno namestio loptu "na kreč" odakle je švedskog čuvara mreže Karl-Johana Jonsona za izjednačenje.

Tuhel je na neki način priznao da se zaleteo kada je za teško gostovanje odredio startnu postavu sa četvoricom "poletaraca", od kojih su trojica i dalje tinejdžeri: Timoti Vea (19), Kolin Dagba (19), Antoan Bernad (19), Kristofer Nkunku, utoliko što je u periodu između Nejmarovog i Mbapeovog prvog gola izveo još dvojicu, ali treba reći da je tada uz iskusnijeg Đovanija Lo Selsa (22) šansu dobio i još jedan tinejdžer, Musa Dijabi (19).

Taj sastav "svetaca", s Mbapeom na levom krilu, rutinski je otvorio inače čvrstu odbranu domaćina za treću pobedu od starta sezone: 4:0 u Superkupu protiv Monaka, pa 3:0 u prvom kolu protiv Kaena.

Mbape je prošle sezone, kao pozajmljen fudbaler iz Monaka, postigao 13 golova u Ligi 1, četiri u Kupu Francuske i još četiri u Ligi šampiona. Ove sezone, nastupaće kao fudbaler PSŽ-a nakon što je kompletiran njegov 185 miliona evra skup transfer iz Monte Karla.

Rezultati 2. kola:

subota

Gengan – PSŽ 1:3 (1:0)
/Ru 20 – Nejmar pen 53, Mbape 82, 90/

Amien – Monpelje 20.00
Kaen – Nica
Dižon – Nant
Monako – Lil
Ren – Anžer

nedelja

Strazbur – Sent Etjen 15.00
Tuluz – Bordo 17.00
Nim – Marsej 21.00

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC