• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vatromet u derbiju: Džoker Azar i pobjeda Čelsija!

Autor mondo.rs

Odbrane su "pucale", napadači zabavljali navijače, a Belgijanac je ušao sa klupe i uradio šta se od njega i očekivalo.

Dok odmara Edena Azara od Mundijala, novi menadžer Čelsija Mauricio Sari ima lijepu privilegiju da takvog majstora drži na klupi do drugog poluvremena.

Tu praksu primijenio je i u prvom kolu, kao i u susretu protiv Arsenala ove subote. I u oba meča donijelo mu je rezultat koji je i tražio.

ČELSI - ARSENAL 3:2 (2:2)

Sjajan derbi odigran je u Londonu. Neutralni navijači su mogli da uživaju u šansama i golovima, kao i da se čude promašajima (gostiju) i lošim reakcijama odbrana.

Prvo poluvrijeme na "Bridžu" proteklo je u napadačkom vatrometu, na obje strane. Pedro je u 9. minutu postigao gol za 1:0, a Alvaro Morata je u 20. kaznio goste za neshvatljiv promašaj Pjera Emerika Obamejanga sa sedam metara.

Bivši napadači Barse i Reala postavili su 2:0 i činilo se da će "tobdžije" biti razbijene na gostovanju na kojem tradicionalno ne znaju za uspjeh.

Taj utisak potom je dodatno pojačao Henrik Mkitarjan, promašajem sa osam metara, kada se već postavljalo pitanje kakva je to šansa neophodna gostima da bar pogode okvir gola.

Ipak, jermenski vezista iskupio se u 37. minutu, kada je "namestio nogu" na 20 metara od gola (2:1), kao i tri minuta kasnije, kada je savršeno asistirao Aleksu Ivobiju za 2:2 i za nagovještaj potpunog preokreta.



Domaćin je bio uzdrman, svaki napad Arsenala po krilima je "prolazio" i stvarao šansu. Niko nije mogao da pretpostavi šta će se dogoditi u nastavku.

Tačnije, niko osim Sarija, koji je poslije sata igre uveo u igru Edena Azara i Matea Kovačića, a oni su "povezali" igru njegovog tima, uneli mir u ekipu u plavim dresovima i poveli je ka drugoj pobjedi ove sezone.

Uostalom, Belgijanac je u 81. minutu mirno kao na treningu "probio" po lijevoj strani, lako našao na ivici peterca Markosa Alonsa, a on je postavio konačnih 3:2 i "ovjerio" trijumf.



Aron Remzi ušao je u međuvremenu u igru sa klupe gostiju, odlično pokušao sa distance u 90. minutu, ali je Kepina mreža ipak ostala mirna.

Mirni su ostali i navijači Čelsija, pa su ubrzo počeli da slave još jedan sladak trijumf protiv rivala koji je već izgubio i drugi derbi ove sezone.

ČELSI: Kepa - David Luiz, Aspilikueta, Markos Alonso, Rudiger, Barkli (od 60' Kovačić), Žoržinjo, Kante, Vilijan (od 61' Azar), Pedro, Morata (od 75' Žiru)

ARSENAL: Čeh - Monreal, Papastatopulos, Mustafi, Beljerin, Ozil (od 68' Ramzi), Mkitarjan, Džaka (od 46' Tešeira), Ivobi (od 75' Lakazet), Guenduzi, Obamejang.

Pročitajte rezultate 2. kola Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC