• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović: Mit je da se u Americi dopinguju

Autor mondo.rs

Sjajni bek u intervjuu za "Sportski žurnal" kaže da je odlaskom u NBA ligu otkrio novu dimenziju treninga.

 Bogdan-Bogdanovic-pripreme-za-NBA-sezonu-2018-19-individualni-rad. Izvor: MN PRESS

Do dana kada će NBA timovi otvoriti svoje trening kampove i zvanično početi pripreme za novu sezonu ostalo je oko pet nedelja.

Ipak, ako na društvenim mrežama pratite bar nekoliko igrača, možete videti da su praktično svi oni "u pogonu" još od početka ili sredine jula, jer se podrazumeva da svako ko ima ambiciju da zadrži svoje pozicije ili ostvari napredak, mora da na zajedničke pripreme dođe u "tip-top" stanju.

Takav je slučaj i sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je u intervjuu za "Sportski žurnal" pričao o nasušnoj potrebi za treningom, kao realnosti NBA igrača.

"Dok sam bio u Evropi i ja sam mislio da je to samo priča i da oni ne treniraju toliko. Ali, da ne rade mnogo, ne bi bili toliko dobri. Mitovi su da se američki igrači dopinguju, da imaju čudne supstance. Oni su fizički predodređeni za sport, od malih nogu gledaju dobre igrače i uče uz njih. Od 14-15. godine su u teretani, za koju tek tamo shvatite koliko je važna", rekao je Bogdanović.

PARTIZAN PRVO DA UĐE U 4

Bogdanović je ocenio da su čelnici njegovog bivšeg kluba ovog leta uradili dobar posao, ali da je za povratak u Evroligu potrebno još vremena. "Svake godine je sve teže. Cedevita se pojačala, Budućnost je snažnija, Zvezda je kvalitetna, ima još ekipa koje će se boriti za plej-of. Partizan prvo treba da uđe u prva četiri, za dalje ćemo videti".

Govoreći o razlici između evropske i NBA košarke, primetio je da su ovde treninzi postavljeni tako da se "ekipa usavršava i da kroz nju napreduje i pojedinac", a tamo je "individualni rad osnov kako bi se napravio igrač koji je u nekom elementu nezaustavljiv".

Kao element na kome je mnogo radio od odlaska u Sakramento pre 11 meseci, izdvojio je brzinu.

"U NBA igraš protiv najboljih na svetu i oni te teraju da napreduješ. Prosto, sam osetiš šta treba da radiš na treningu, počneš brže da se krećeš i brže da šutiraš. Svi najbolji igrači rade na brzini. Sve pokrete uvežbavaš da uradiš što brže, kako bi na utakmici mogao da budeš komforniji i imaš veće samopouzdanje".

Jedna od tema intervjua za "Žurnal" bila je i reprezentacija, koja u septembru počinje drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

"Spreman sam da igram. Hteo sam i u junu, ali nisam zbog rehabilitacije (posle manje operacije kolena - prim.aut). Ako pobedimo Grčku i Estoniju, bićemo na pragu Kine", poručio je Bogdanović, koji je u subotu proslavio 26. rođendan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC