• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "eksperimentalni" Siti melje: Šou Aguera

Autor mondo.rs

Siti je bio strašan i prošle sezone, a sa Benžamanom Mendijem dobili su još jednu dimenziju koja nagoveštava dominaciju Premijer ligom.

Drugo ili poslednje kolo - od Gvardiole smo navikli na eksperimente!

Pepje zainteresovao ljubitelje fudbala kada je na teren protiv Hadersfilda poslao 11 igrača koje je teško "uklopiti" u neku od standardnih formacija, ali posle nekoliko minuta na terenu bilo je jasno da će igrati u zanimljivom sistemu s tri štopera, Mendijem kao levim spoljnim i Bernardom Silvom koji "drži" desnu stranu, dok su napadačko partnerstvo oformili Aguero i Žesus.

I bilo je jasno da nije ništa pogrešio...

Blistali su napadači, Aguero s tri gola i Žesus s jednim, Bernardo i Mendi su "bušili" odbranu gostiju, dok je na jubileju (250. meč za Siti), iz "slobodnjaka", pogodio i David Silva.

"Terijeri" su uspeli da se upišu u prvom poluvremenu kada je slovenački defanzivac Stanković dobro reagovao posle "dubokog auta", ali njegov kolega  Kongolo bio je nespretan u 85. minutu kada je savladao svog golmana za konačan rezultat:

MANČESTER SITI - HADERSFILD 6:1 (3:1)

"Građani" su prošle godine bili izuzetno dominantni u Premijer ligi, a čak iako su izgubili Kevina de Brujnea, koga neće biti gotovo tri meseca na terenu zbog povrede, dobili su novu dimenziju u igri s Benžamanom Mendijem.

Francuski bek, koji je propustio gotovo čitavu prošlu sezonu, već sada dokazuje da bi mogao da bude jedan od važnijih igrača Pepovog sistema.


Bilo je prethodno problematično mesto levog spoljnog, pokušavao je Gvardiola s Delfom koji ga je odlično kompenzovao - pre svega defanzivno, ali jasno je koliko je Mendi ofanzivno moćan, snažan i prodoran, pa je već za 180 minuta fudbala upisao i dve asistencije!

Posle lošeg ritma u koji je ušao "proradio" je i Žesus, postigavši jedan gol upravo posle akcije s Mendijem, dok je današnje popodne potpuno pripalo Agueru.

Omaleni Argentinac je postigao het-trik, njegov deveti u karijeri u Premijer ligi - i tu je od njega bolji jedino Alan Širer (11), dok je uspeo da izbori i slobodan udarac iz kog se "upisao" David Silva. Koliko je Gvardiolina ekipa moćna možda najbolje govore podaci da su sa klupe, u drugom poluvremenu, ušli Rijad Mahrez i Liroj Sane...

Ako Liverpul ne ostvari ubedljiviju pobedu - Siti će zadržati lidersku poziciju na tabeli Premijer lige, pošto ima bolju gol-razliku od Čelsija, Totenhema i Bornmuta, odnosno Votforda - ekipe koja je u istom terminu kao i "građani" upisala drugi trijumf u Premijer ligi.

Tim Havija Grasije postigao je tri gola na gostovanju Barnliju (1:3), uz pomoć Greja, Dinija i Hjuza. Jedini gol za domaće dao je Tarkovski.

Parovi 2. kola:

Barnli - Votford 1:3 (1:1)
/Tarkovski 6' - Grej 3', Dini 48', Hjuz 51'/

Siti - Hadersfild 6:1 (3:1)
/Aguero 25', 35', 75', Žesus 31', Silva 48', Kongolo ag 84' - Stanković 43'/

Brajton - Mančester junajted 17.00

odigrano u subotu:

Kardif - Njukasl 0:0

Everton - Sautempton 2:1 (2:0)
/Volkot 15', Rišarlison 31' - Ings 54'/

Lester - Vulverhempton 2:0 (2:0)
/Doerti 29'ag, Medsison 45'/

Totenhem - Fulam 3:1 (1:0)
/Moura 47', Tripije 74', Kejn 77' - Mitrović 52'/

Vest Hem - Bornmut 1:2 (1:0)
/Arnautović 33'p - Vilson 60', Kuk 66'/

Čelsi - Arsenal 3:2 (2:2)
/Pedro 9', Morata 20', Alonso 81' - Mkitarjan 37',

u ponedeljak

Kristal Palas - Liverpul

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC