• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole je uspio ono što NIKAD NIKO nije!

Autor mondo.rs

Pao je Sinsinati, pao je i posljednji turnir Masters serije koji je Novaku Đokoviću nedostajao. Uspio je ono što niko nikada nije, postao je vlasnik "Zlatnog Mastersa". I to kako, protiv Rodžera Federera!

Dugo, dugo je Novak Đoković čekao na ovaj trenutak. I dočekao ga je! Naplatio je u nedjelju kasno uveče srpski teniser sve ono što je u prethodnih deset i više godine propustio.

A, propustio je pet prilika da bude šampion Sinsinatija. Kao vicešampion se i oprostio od turnira u Ohaju, a onda se tri godine kasnije vratio da pokušao ponovo.

Uspio je!

Novak Đoković je prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire iz Masters serije. Pao je konačno i taj Sinsinati, u Noletovom šestom finalu, četvrtom protiv Rodžera Federera.

BRAVO, ŠAMPIONE!

Novak Đoković – Rodžer Federer 6:4, 6:4, posle sat vremena i 25 minuta igre.

Majami(2007, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016), Montreal – Rodžers kup (2007, 2011, 2012, 2016), Indijan Vels (2008, 2011, 2014, 2015, 2016), Rim (2008, 2015), Pariz (2008, 2013, 2014, 2015), Rim (2008, 2011, 2014), Madrid (2011, 2016), Šangaj (2012, 2013, 2015), Monet Karlo (2013, 2015) i Sinsinati (2018)!

Od 2007, kada je Novak osvojio prvu od 31 Masters titule, do danas i prvog triumfa u Sinsinatiju, Đoković je na svakom turniru pobjeđivao minimum dva puta, a na mnogima je to činio više puta. Čekao se trenutak da upotpuni kolekciju...

Uz sve ove trofeje, nikako ne bi trebalo zaboraviti i pet titula Masters kupa, odnosno ATP World toura finala.

NAJAVA:


U silnoj kolekciji trofeja sa Masters turnira, Đokoviću nedostaje jedan – Sinsinati.

Večeras će imati priliku da u svom šestom finalu konačno dođe i od ovog pehara, odnosno "Golden Roada". Na putu mu ponovo stoji Rodžer Federer. Ako Srbin savlada Švajcarca, postaće prvi teniser u istoriji koji je pobjeđivao na svim Mastersima.

Đoković je tačno 30 puta trijumfalno završavao učešća na turnirima iz serije 1.000. Ima pehare iz osam od devet gradova u kojima se održavaju – Indijan Velsa, Majamija, Monte Karla, Madrida, Rima, Rodžers kupa i Montreala, Šangaja i Pariza, ali ne i iz Ohaja.

Inače, Srbin je čak pet puta dolazio do finala i sve do jednog je izgubio. Neprelazne prepreke bili su tri puta Rodžer Federer i dva puta Endi Marej. Nole nikada u finalu nije uspio ni set da dobije. Posljednji put je do meča za titulu stigao 2015. i to mu je do ove sezone bio posljednji nastup, jer 2016. i 2017. nije učestvovao.

FINALA SINSINATIJA – ĐOKOVIĆA I FEDERERA

Rodžeru je, za razliku od Novaka, Sinsinati jedan od omiljenih turnira. Rekorder po broju grend slem titula, je sa sedam trofeja prvi i na listi učesnika Mastersa u Ohaju.

Federer nikada nije izgubio finale u Sinsinatiju.

Prvi put su se današnji rivali borili za trofej 2009. Rodžer je već imao dva prva mjesta, osvojena protiv Amerikanaca Endija Rodika 2005. i Džejmsa Blejka 2007. Đoković je u međuvremenu izgubio od Endija Mareja 2008.

Finale 2009. završeno je pobjedom Švajcarca 6:1, 7:5. Do narednog finala 2012, Federer je pobijedio Mardija Fiša, a Nole opet izgubio od Mareja, tačnije predao je meč u drugom setu. Duel prije šest godina nije donio ništa novo, Federer je lagano dobio prvi set 6:0, a drugi poslije velike borbe i tajbrejka (9:7).

Tradicija da se Srbin i Švajcarac sastaju na svake tri godine nastavljena je i 2015. U tom finalu vidjeli smo nešto jači otpor Đokovića, ali i novi poraz poslije samo dva seta 7:6, 6:3.

Uz Rafaela Nadala, s kojim je Nole u profesionalnoj karijeri odigrao 52 meča, sljedeći najduži i najbrojniji rivalitet je upravo sa Federerom. I protiv njega Beograđanin ima pozitivan skor – 23 pobjede naspram 22 poraza.

Od posljednjih deset susreta čak sedam je pripalo Đokoviću. Njih dvojica nisu igrala jedan protiv drugog više od dve i po godine. Posljednji put su odmjerili snage u polufinalu Australijan Opena 2016. i Đoković je taj meč dobio 3:1.

Veteran i šest godina stariji Federer – pobjedu nad Novakom čeka tri godine. Nadamo se je večeras nije dočekati...


ATP MASTERS SERIJA

Rafael Nadal je ove sezone osvojio tri titule na Masters turnirima i sada je rekorder sa 33. Od 49 finala pobjeđivao je u Monte Karlu, Rimu, na Rodžers kupu, u Madridu, Rimu, Indijan Velsu, Hamburgu i Sinsinatiju. Nedostaju mu Majami, Šangaj i Pariz.

Rodžeru Federeru je finale u Sinsinatiju 48 na turnirima iz Masters serije. Osvojio je 27 trofeja. Pobeđivao je u Hamburgu, Indijan Velsu, Rodžers kupu, Majamiju, Sinsinatiju, Madridu, Parizu i Šangaju. Nedostaju mu dvije šljake – Rim i Monte Karlo.

Novak je današnji meč 45. finale i vlasnik je 30 titula. U posljednje dvije sezone uspio je da stigne samo do dva finale. Prošle godine poražen je od Aleksandra Zvereva u Rimu.

I Nadal i Fderer su u posljednje dvije sezone prestigli Srbina po broju finala, a Španac i po broju titula.

***turnir u Hamburgu je pripadao Masters seriji od 2000. do 2008. godine.


II SET

KRALJ JE ŠAMPION SINSINATIJA!

5:4. Iako je imao problema na početku gema, Federer je ostao u meč. Novak sada servira za pobedu, za titulu koja mu fali, za ISTORIJU!

5:3 Još malo...

4:3 BREJK! Au, šta je uradio Đoković! Sada je Federer imao siguran gem, ali ga je do krajnjih granica zakomplikovao i izgubio. Posle 40:0, Novak je došao do 40:40. Švajcarac je propustio još dve prilike da se izvuče, a onda je OPET napravio duplu servis grešku. Brejk loptu Nole je pretvorio u gem sjajnom forhend paralelom.

3:3 Dobar i siguran gem za Novaka!

2:3 Gem za Federera. Ponovo mu nije bilo lako i stiče se utisak da Đoković igra bolje u ovom meču. Pred njima je velika borba, to je jedino sigurno.

2:2 TAKO JE MAJSTORE! Bio je potreban gem sa nulom.

- Novak je opomenut usred servisa jer nije servirao za 30 sekundi. Potpuno neopravdano, vreme je počelo da otkucava čim je naš teniser ustao posle odmora.

1:2 Ekspres RIBREJK! Nimalo nije posustao Đoković. Naprotiv! Svestan je Srbin da igra odlično i greške, zbog kojih je poklonio brejk Rodžeru, nisu ga omele da odigra snažno i smanji prednost rivala na 1:2. Doduše, i Federer je dosta grešio.

0:2 Iako nije delovalo tako, Federer je imao prvu brejk loptu. Odmah je veteran iskoristio mali pad u igri Novaka i stavio ga u minus. Prvo je Đoković zicer ispucao u mrežu, a zatim je duplom servisgreškom omogućio Federeru da povede 2:0. Inače, Novak je vodio 40:15!

0:1Ponovo je Novak mučio sedmostrukog prvaka Sinsinatija, ali nije uspeo da stigne do brejk lopte. Bilo je 0:30 i 40:40. Rodžera je opet spasio servis.


I SET:

6:4 Đoković je poveo, Nole je osvojio prvi set u finalima Sinsinatija, a ovo mu je šesto!

5:4 Brz servis gem za Federera. Noletu za utehu ostaje to što je u njemu osvojio prelep poen. Ali, ono što je najvažnije, to je da Đoković servira za vođstvo. Idemoooo, šampione!

5:3 Potvrdio je brejk Đoković. Upisao je i tri asa, koji su mu prvi u finalu ove sezone.

4:3 EVO GA, BREJK!Uspeo je Novak da postane prvi igrač koji je ove nedelje u Sinsinatiju oduzeo servis Federeru. Pala je koncentracija Švajcarcu, Đoković je bio odličan, pogađao je teške udarce, sjajno se branio i uspeo je.

3:3 Koliko su samo obojica sigurni na servisu. Novak je imao dve brejk lopte u prvom gemu, ali posle toga nije osvojio nijedan poen na servis Rodžera. Ni Švajcarac ne može ništa kada Nole servira. Brzo se odvija meč, ali je nerešeno...

2:3 Više navijača ima Federer. On je u Sinsinatiju omiljeni igrač. Federer je opet uzeo gem bez izgubljenog poena.

2:2 Nekoliko neiznuđenih grešaka na obe strane i odličan servis Đokovića, koji je ponovo izjednačio.

1:2 Istom merom uzvratio je Federer. Švajcarac nije dozvolio Noletu nijedan poen u trečem gemu. Obojica tenisera sjajno serviraju na početku finala u Sinsinatiju.

1:1 Sa "nulom" Đoković osvaja prvi servis gem na meču.

0:1 Žestoko je počelo i već u prvom gemu viđena je velika borba. Novak je imao dve brejk loptu, a Federer ih je spasio sjajnim servisom. Obe! Servisom je odradio posao u prvom gemu,

UŽIVO:

- Počinje!

- Zanimljiv podatak o Novaku i Rodžeru. Na travi je 2:1 za Noleta, na šljaci 4:4, na betonu 17:17!

- Federer je izabrao servis. Švajcarac ga još nije izgubio ove sezone u Sinsinatiju.

- Teniser su upravo izašli na teren. Publika je prvo pozdravila Novaka Đokovića, a zatim i Rodžera Federera.

- U ženskom finalu, između Halep i Bertens, igra se treći set, pa je početak muškog finala, koje nestrpljivo iščekujemo, pomeren za 45 minuta. Novak i Rodžer trebalo bi pre 23 sata da počnu borbu za titulu.


Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bl

Nole, cestitamo. Ti si nas ponos!!!

Dragan

Volim Novaka vise od denerala Draže Mihailovića i vojvode Rade Radica..živ nam bio Nole srbine....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC