Novak: Rodžere, konačno si mi dozvolio...

Autor:

Novak Đoković sijao je od sreće nakon što je podigao jedini trofej koji mu je nedostajao iz Masters serije.

Orio se teniski stadion u Sinsinatiju kada je Novak Đoković prišao da podigne veliki porcelanski pehar.

"Ovo ti je 31. trofej iz Masters serije i prvi iz Sinsinatija. Kompletirao si "Golden Road. To nikome do sada nije uspjelo", najavio je zvaničnik turnira u Ogaju našeg tenisera

"Hvala, hvala vam puno", prekinuo je Đoković publiku, koja je glasno uzvikivala njegovo ime.

Nole je uspio ono što NIKAD NIKO nije!


A, onda je odgovorio na pohvale Federera. Čovjeka s kojim je četiri puta igrao za trogfej u Sinsinatiju i koga je konačno pobijedio.

"Ovo je specijalan momenat, prvi put stojim ovdje sa pobjedničkim peharom. Pet finala sam izgubio, od ovog fenomelanog čovjeka čak tri. Rodžere, hvala ti što si me pustio da pobijedim danas. Možda nisi igrao najbolje u ovom finalu, ali ti si veliki šampion."

Novak se zahvalio i porodici i podsjetio je koliko mu je bilo teško da se vrati poslije povrede. Novak nije bio učesnik turnira u Sinsinatiju posljednje godine.

"Osjećam fantastičnu podršku od porodice, jedva čekam da im se pridružim. Bilo je vrlo teško ove godine, imao sam tešku povredu, bilo je kao na rolerkosteru. Ali, uspio sam da se vratim, da osvojim Vimbldon i sada trofej koji mi je nedostajao", podvukao je vidno srećni Novak Đoković.


Ostale vijesti