• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Junajted igra niželigaški fudbal iz sedamdesetih"

Autor mondo.rs

Slikovit, stručan opis trenutne situacije velikana sa Old Traforda.

Žoze Murinjo je u sve većim problemima u Mančester junajtedu.

Nakon što nije dobio pojačanja koja je tražio i zbog toga se sukobio sa izvršnim potpredsednikom kluba Edom Vudvordom, Portugalac je sa ekipom ostavio loš utisak na početku sezone.

U prvom kolu je na Old Trafordu pao Lester, iako su "crveni đavoli" u nadoknadi vremena grčevito branili prednost. U drugom kolu bilo je manje uzbudljivo, jer je aktuelni vicešampion Engleske potučen na gostovanju Brajtonu 3:2.

U takvoj situaciji, logično je gledati ka klupi velikana iz Mančestera, na kojoj je Žoze Murinjo u teškoj poziciji.

Engleski trener i trenutni komentator "Skaj Sportsa" Grejem Sunes nazvao je tu poziciju "nesigurnom".

"Murinjo je na veoma teškom mestu, zar ne? Mislim da ga je u Čelsiju koštalo posla to što je 'puklo' između njega i igrača", rekao je on.

"Kao menadžer, morate da 'gurate' fudbalere skoro do tačke pucanja, ali ne možete da pređete tu liniju, jer ćete na kraju doći u sukob sa dvojicom ili trojicom glavnih igrača i to bi moglo da vas košta posla. Dvojica ili trojica postanu šestorica ili sedmorica, a taj broj se kasnije popne na 12 ili 13".



Sunes zna kako stvari dalje izgledaju...

"Odjednom, sve to 'procuri' do novinara, koji napišu da je menadžer izgubio svlačionicu. Zato mislim da je Murinjo u veoma nesigurnoj situaciji, posmatrano prema onome što nam pokazuje na terenu".

Junajted je u nedelju prvi put pod Murinjom primio tri gola za poluvreme i njegova ekipa već posle 180 minuta fudbala zaostaje tri poena za Mančester sitijem, iako nije imala težak raspored na početku sezone.

Prema Sunesovom mišljenju, Junajtedov način igre nije problem.

"Ništa nije pogrešno u tome kada ste direktni. Današnji Mančester junajted, verovatno najveći klub na svetu, igra fudbal kakav su igrali timovi iz nižih liga pre 30 ili 40 godina", rekao je bivši igrač Totenhema, Liverpula, Sampdorije i Rendžera.

"Oni šutiraju loptu napred, igraju bez ritma i vidite gde ih to vodi. Mančester junajted mora da bude bolji od toga. To je klub koji mora da bude na vrhu tabele i sa ovom grupom igrača to se neće dogoditi uskoro".

Teški i dugi dani u Mančester junajtedu trajaće bar do sledećeg ponedeljka, kada će na Old Traford u derbiju kola stići snažni Totenhem. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC