• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Salcburg ima talenta, fali mu iskustvo"

Autor mondo.rs

Trener Maribora Darko Milanič za "Sportski žurnal" govorio o protivniku Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nekadašnji bek Partizana Darko Milanič već treću sezonu sa uspehom predvodi ekipu Maribora, na čijoj klupi je sedeo i ranije, od 2008. do 2013.

Potom se preselio u Austriju, gde je kao trener Šturma mogao da iz neposredne blizine sagleda sistem Red Bul Salcburga, koji se večeras i kroz nedelju dana sastaje sa Crvenom zvezdom u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Milanič smatra da je Salcburg u to vreme imao najjači tim u svojoj istoriji, iz koga su u međuvremenu otišli Sorijano (sada u Kini), Mane (Liverpul), Kampl (RB Lajpcig), Alan (Kina), Beriša (Lacio)...

Protagonisti su sada neki drugi igrači, ali način igre je ostao isti, kaže Milanič za "Sportski žurnal".

"Godinama rade po specijalnom metodu, imaju strategiju koju treneri izvršavaju. Lajpcig, Salcburg, Njujork, sve je to ista firma, samo u različitim zemljama. Igraju sa mnogo tempa, brzo prelaze iz defanzive u napad, Nemci to zovu 'gegen presing'. Ekipa ima talenta, ali joj nedostaje iskustvo. Mnogo je mladih igrača koji se kale za bolje i skuplje lige", ističe slovenački stručnjak.

Salcburg je plasmanom u polufinale Lige Evrope, gde je protiv Olimpika iz Marseja bio na pet minuta od penal-serije, pokazao da ti mladi igrači imaju i ozbiljan kvalitet, ali trener Maribora smatra da Zvezda u predstojećem dvomeču ima podjednake šanse za prolaz.

"Ne bih nikoga otpisivao, posebno u plej-ofu. Timovi kreću od nule, a Zvezda treba da odgovori teškom zadatku. Tako bih mislio i da je protivnik lakši od Salcburga. Austrijanci su ozbiljan tim, ali i Zvezda je ista takva, čim je stigla do ove faze takmičenja. Šanse su 50:50".

Direktan prenos utakmice na praznom stadionu "Rajko Mitić" emitovaće TV Arena sport sa početkom u 21 čas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC