• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kome smeta ''preduga'' pjesma?

Autor mondo.ba

Književnica iz Banjaluke Tanja Stupar Trifunović nije nastupila na otvaranju 53. Kočićevog zbora jer je njena pjesma bila - preduga!?

 Kome smeta ''preduga'' pjesma? Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Književnica Tanja Stupar Trifunović objavila je da je trebalo da nastupi na otvaranju 53. Kočićevog zbora, ali da je, prema njenim riječima, ''naprasno izbačena'' iz programa iz razloga koji nisu do kraja razjašnjeni.

''Organizatori 53. Kočićevog zbora su me zvali da kao književnica nastupim na svečanom otvaranju Kočićevog zbora u parku "Petar Kočić", a potom su me izbacili iz programa (bez da mi to iko javi) zato što se nekom iz Gradske uprave Banjaluke (ima više maštovitih objašnjenja) ne "uklapa" moja pjesma, ne sviđa naslov, preduga im je. Nikad i niko me u ovih preko dvadeset godina koliko čitam pjesme po ovom svijetu nije izbacio iz programa jer se famoznom nekom (koga niko ne imenuje i misteriozna je osoba) ne sviđa pjesma. Ponudili su mi (preko posrednika i bez da znam kome i zašto se "ne uklapa pjesma") da mijenjam pjesmu što nisam željela jer smatram da se baš ova pjesma uklapa u Kočićev zbor i jer nisam dobila nikakvo smisleno objašnjenje zašto je pjesma sporna.

Sve mislim kako bi ovaj misteriozni neko ne samo mene nego i samog Kočića izbacio iz programa koji bi trebao biti njemu u čast", napisala je Stupar Trifunović na Fejsbuku uz tekst '''sporne'' pjesme.

Pjesnik iz Banjaluke, Milan Rakulj, je povodom najave pjesničke večeri ''Na Kočićevom tragu'' u kojoj će učestvovati mlađi pjesnici rekao da "izbacivanje Tanje Stupar Trifunović sa otvaranja Kočićevog zbora zabrinjava".

"Izbačena je iz programa, jer se navodno nekom iz Gradske uprave nije svidjela njena pjesma", kaže Rakulj uz poruku da ''u ime Kočića ne smije biti zabrana''.

U Gradskoj upravi kažu da Grad Banjaluka ni na koji način nije uticao na predlaganje pisaca niti na sadržaj pjesama.

"Udruženje književnika RS je predlagalo pisce, a scenario je radila Akademija umjetnosti. Upoznati smo da je scenario zahtijevao kraće trajanje i da su svi pisci obaviješteni da prilagode svoje pjesme vremenskom trajanju. To su svi u protekloj sedmici uradili. Zašto gospođa Trifinović to nije učinila, ne znamo", kažu u Gradskoj upravi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop