• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turnir za mlade rukometaše u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Prvi međunarodni rukometni turnir "Hand to Hand Banjaluka 2018“ za mlade rukometaše do 14 i 16 godina biće održan od 24. do 26. avgusta u Banjaluci.

 Turnir U16 i U14 "Hand to Hand" Banjaluka 2018 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjaluka će od petka do nedjelje biti grad rukometa jer će okupiti mlade rukometaše iz regiona,  koji će se takmičiti u kategorijama U14 i U16.

Turnir pod nazivom "Hand to Hand Banjaluka 2018" organizuje Udruženje za promociju i praćenje razvoja sporta „Promosport“ na čelu sa proslavljenim rukometašem Nebojšom Golićem i njegovim saradnicima Sašom Grbićem, Davorom Tojčićem i Danijelom Milovcem.

"Ideja se rodila još prije par godina kada sam radio sa omladinskim pogonom RK Borac i kada smo imali školu rukometa 'Golić–Šarić', ali nismo ju nikada reaizovali. Međutim, unazad par mjeseci  uz pomoć mojih saradnika,  kakvi su mi nedostajali ranije, a to su Saša Grbić, Danijel Milovac i Davor Tojčić odluičili smo se da krenemo u ovu priču koja ne bi trebala da traje jednu ili dvije godine nego mnogo duže i da  postane tradicionalna“, rekao je direktor turnira Nebojša Golić.

On je objasnio i otkud naziv „Hand to Hand“.

"Dugo sam razmišljao kako bih nešto posvetio svom pokojnom ocu Momi Goliću koji je dugo vremena bio rukometaš i funkcioner u RK Borac i došli smo na tu ideju, simbolično smo ju nazvali 'Hand to Hand'. Svi znaju da je Momo Golić nebitno da li u sportu ili van njega pružao svima podršku pružao ruke pomoći  i tako smo došli da to bude taj naziv ' Hand to Hand'“.

"Dok sam radio sa omladinskim pogonom RK Borac m:tel puno smo putovali u državi i van države i svi su nas pitali kada ćete vi napraviti jedan turnir i evo pravimo ga", dodao je Golić.

On je rekao da je želja bila do bude još ekipa, ali prije svega da to bude dobro organizovano kako bi sve ekipe sa zodovoljstvom došle i ubuduće.

Utakmice u Kampusu i Boriku

U kategoriji U16 učestovaće osam ekipa podijeljenih u dvije grupe po četiri ekipe, a svi mečevi igraće se u dvorani Borik.

U kategoriji U14 biće 12 ekipa podijejenih u četiri grupe, a mečevi grupne faze će se igrati u univerzitetskoj dvorani u Kampusu, nakon čega će se igrati u Boriku.

"Učestvovaće jedno veliko Celje i jedan PPD Zagreb, njih smo prve i kontaktirali i na prvu su prihvatili poziv. To su velike ekipe, a tu su i prvak Hrvatske Dugo Selo, odlično rade sa klincima, te brojne ekipe iz Hrvatske i RS, odnosno BiH. Želimo da to bude mala preslikana Liga šampiona, sa profesionalnom podlogom, LED displejima, livestream je obezbjeđen u obje dvorane. Nismo mogli sve odraditi u ovom momentu, ali biće već toga svega  na sljedećem turniru“, istakao je Golić.

Banjaluka je dugo čekaa na ovakav turnir za mlade rukometaše.

"Apsolutno je bilo vrijeme i ranije da se organizuje ovaj turnir. Rekao sam ranije ako bude turnira da to mora da bude na visokom nivou, evo došlo je do toga da bude na višem nivou nego što smo imali priliku da posjećujemo id a vidimo ovdje“, rekao je Golić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Njegov saradnik Saša Grbić istakao je da će turnir „Hand to Hand“ za Banjaluku predstavljati mnogo više od sportskog takmičenja.

", rekao je Grbić i izrazio nadu da će u budućnopsti turnir privući još veća imena.

Promoteri prvog međunarodnog turnira su proslavljeni rukometaši Danijel Šarić i Andrej Golić.

Jedan od članova Udruženja „Promosport“ , Davor Tojčić istakao je da se već radi na planovima za narednu godinu.

"Naš cilj je da napravimo ozbiljnu promociju rukometa i sporta uopšte u Banjaluci. Dogodine ćemo imati otvoreni teren koji planiramo da postavimo u centru grada, vjerovatno ispred Muzeja savremene umjetnosti, što bi diglo ovo na još jedan viši nivo i privuklo bi pažnju šire publike. Ove godine nismo išli sa prevelikim brojem ekipa kako bi nivo takmičenja bio kvalitetniji i da bismo imali prostora za napredovanje u budućnosti“, rekao je Tojčić.

Utakmice u obje dvorane počinju već u petak od 9.30 časova, a svečano otvaranje turnira zakazano je za 17 časova u dvorani Borik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC