• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Ne znam koliko je realno...

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije se poslije sanirane povrede koljena priključio pripremama Bajerna za novu sezonu, ali ne zna kada će moći da igra zvanične utakmice.

 Milan Mačvan oporavak od povrede pripreme KK Bajern Izvor: MN PRESS

Sedam mjeseci poslije kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, Milan Mačvan je na putu da bude potpuno spreman za početak nove sezone, u kojoj će nastaviti da brani boje Bajerna, novog učesnika Evrolige.

"Sjajan je osjećaj ponovo biti na parketu. Osjećam se odlično i veoma sam srećan što sam ponovo na terenu, uz moje saigrače. Pola godine je zaista dug period, oporavak je bio monoton, ali kada se uđe u pravi košarkaški trening sve je mnogo lakše", poručio je Mačvan sa priprema Bavaraca u Italiji.

On je, poslije svega, prezadovoljan što je rehabilitacija trajala minimalno, pošto su mu ljekari zimus rekli da bi mogao da bude van terena i do 10 mjeseci.

Nameće se pitanje da li će se odazvati eventualnom pozivu selektora Aleksandra Đorđevića, s obzirom na to da reprezentaciju sredinom septembra očekuju dueli sa Grčkom i Estonijom, na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket 2019.

"Nisam se bavio prognozama i razmišljao u tom smjeru. Iako je oporavak išao dobro i po planu, to je bilo pomalo nezahvalno. Vidjećemo još kako će se stvari odvijati kada budem ušao 'u kontakt'. Mislim da ne bi trebalo da bude problema, ali ne znam koliko je realno da moje prve utakmice poslije duge pauze budu u dresu reprezentacije. Idealno bi bilo da se prethodno oprobam u nekim prijateljskim mečevima, a njih do okupljanja neće biti", rekao je Mačvan.

On je izrazio uvjerenje da će "orlovi", bez obzira na sastav, riješiti u svoju korist obje utakmice, a lično bi volio da u to bude uključen neko od igrača koji su ovog ljeta osvojili zlato na U-18 prvenstvu Evrope u Letoniji.

"Zlatna medalja juniora je zaista veliki uspjeh za srpsku košarku i ona će tim momcima mnogo značiti na polju samopuzdanja. Vidjelo se da ima veoma talentovanih momaka i sada nije samo na njima da taj talenat izbruse u kvalitet, već i na klubovima, koji bi trebalo da im daju šansu i dovoljno minuta na terenu. Pecarski, Petrušev i Paunović su zajedno postizali preko 60 odsto poena za naš tim, što je fenomenalno. Bila bi velika šteta da ne dobiju šansu i da im se na taj način sasjeku krila, naročito što ekipe u Srbiji nemaju 'rostere' da se bore za velike uspjehe na međunarodnoj sceni", smatra Milan Mačvan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC