• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin klinč sa bikovima - odluka u Salcburgu!

Autor mondo.rs

"Igra nerava" pred praznom "Marakanom" - Zvezda i Salcburg igrali s minimumom rizika, pa su odluku o učesniku Lige šampiona odložili za osam dana. Bliži golu tim Vladana Milojevića!

 Zvezdin klinč sa bikovima - odluka u Salcburgu! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Mirno na tribinama, mirno i na terenu!

Šampioni Srbije i Austrije remizirali su bez golova u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će tako odluka o učesniku najvažnijeg klupskog međunarodnog takmičenja biti rešena za osam dana u Mocartovom gradu (sreda, 21.00).

Nismo videli veliki broj šansi, dve ekipe su se odlučile da igraju s minimumom rizika, ali je daleko bliža golu bila Crvena zvezda.

Salcburg je bio taj koji je držao loptu u svom posedu, češće je "jalovo" kružio oko gola Borjana, da bi Crvena zvezda u drugom poluvremenu u razmaku od desetak sekundi ozbiljno zapretila Cicanu Stankoviću preko Stojiljkovića i Degeneka, pa još jednom - preko Veljka Simića na ulasku u nadoknadu vremena.

Moglo bi se reći i da igrači Vladana Milojevića više imaju za čim da žale iz ovog duela, ali će biti zadovoljni i nerešenim ishodom koji stavlja pritisak na Salcburg.

CRVENA ZVEZDA - SALCBURG 0:0


Nemoguće je zaobići ambijent koji nije bio fudbalski, dva tima koja se bore za Ligu šampiona odslušala su poznatu himnu pred više od 50.000 praznih sedišta, a izlišno je govoriti koliko bi "bikovima" bilo teže da igraju u ambijentu kakav prave navijači Zvezde, te da bi to sigurno doprinelo i jačem tempu od onog koji smo gledali tokom ovih 90 minuta.

Salcburg je bio bolja ekipa u prvom delu, odlično je "zidao" iz zadnje linije dok se Zvezda - kada bi bila ta koja ima loptu - češće odlučivala da preskače sredinu terena.

Nisu želeli igrači Vladana Milojevića da rizikuju i upadaju u "zamke" koje odlično prave igrači Salcburga, pa je tako Milan Borjan tek u jednoj situaciji morao da reaguje posle nespretne reakcije Stojkovića i šuta Junuzovića.

Često su Kafu i Radonjić morali samostalno da "rešavaju" protivničke bekove, dok je Salcburg još ofanzivnije krenuo u drugom poluvremenu, što je ostavilo mesta Zvezdi.

Ben je oprobao šut sa dvadesetak metara, uzvratili su gosti preko Volfa, da bi Zvezda u 70. minutu zapretila u dva navrata preko Degeneka i Stojiljkovića. Uvideo je domaćin da Salcburg "pada" u trčanju, pa su napadi u poslednjih dvadesetak minuta bili intenzivniji, a Cican Stanković je spasao u nadoknadi vremena odličan šut rezerviste Simića.

Dobra vest za Zvezdu jeste da se igrači kojima je pretila suspenzija (Radonjić i Stojković) nisu upisani u beležnicu Orsata, dok je loša povreda Vujadina Savića.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić (od 46. Savić), Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Kafu (od 60. Simić), Ben, Radonjić - Stojiljković (od 79. Jovančić).

SALCBURG: Stanković - Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer - Haidara, Samaseku, Volf (od 87. Minamino), Junuzović (od 46. Šlager) - Jabo (od 79. Dako) i Dabur.

Meč je sudio italijanski arbitar Danijele Orsato.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



N  A   J   A   V   A

Prošle sezone Crvena zvezda se vratila na evropsku scenu posle duge pauze. Vladan Milojević i njegovi fudbaleri stigli su do šesnaestine finala Lige Evrope, što je rezultat za divljenje imajući u vidu kakvo je stanje bilo kada su se okupili u junu.

Godinu dana kasnije, apetiti su porasli...

Neće biti lako, ali ni nemoguće. Pokazala je ova generacija Zvezdinih fudbalera da ume da igra protiv favorita i beleži uspehe. Još jedan podvig - plasman u Ligu šampiona prvi put od 1992. godine - definitivno bi Milana Borjana, Filipa Stojkovića, Vujadina Savića, Milana Rodića, Branka Jovičića, Nenada Krstičića, Nemanju Radonjića, El Fardua Bena i druge, a pre svih Vladana Milojevića, upisao velikim slovima u bogatu istoriju kluba.

Filip Stojković i Nemanja Radonjić moraće da vode računa zbog žutih kartona. U dosadašnjim kvalifikacijama već su dobili po dva, pa bi im još jedan značio neigranje u revanšu. Ako bude nastupao u Austriji, biće to Radonjićev oproštaj od Zvezde, pošto se seli u Olimpik Marsej.

Ako se pitate zašto nema Lorenca Ebisilija, ovog leta dovedenog iz kiparskog Apoela u kom je igrao odlično prošle sezone, pisali smo već o tome...

Zbog kazne UEFA, utakmica u Beogradu igra se pred praznim tribinama, ali su navijači Crvene zvezde u ponedeljak došli na trening da porže fudbalere, a omogućeno im je i da utakmicu gledaju na video-bimu u blizini stadiona.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! 0:0!

90' - Simić!

Ozbiljna šansa za rezervistu Zvezde - šutirao je Simić posle odbitka nakon kornera, ali brani to Stanković. Žuti karton Minaminu zbog faula nad Jovančićem. Tri minuta nadoknade.

87' -
Mirno u ovim trenucima, Volfa menja Minamimo.

79' - Jovančić ulazi umesto Stojiljković.

75' -
Sudar Stojkovića i Pongračića, ostao je bek Zvezde na travi...

70' - Degenek! Stojiljković!

Najbolja, pa još bolja šansa za Zvezdu!

Korner Bena posle kog je Degenek bio najviši na sedam metara, Stanković iz dva pokušaja "izvlači" loptu iz gola, da bi odmah nakon toga dobra lopta bila upućena i Stojiljkoviću koji "tuče" malo preko gola iz neposredne blizine.

67' -
Visok presing Zvezde i pored koga Salcburg dolazi do šesnaesterca na drugoj strani, međutim Dabur nije uspeo da sačuva loptu u svom posedu. Radonjić konačno "kroz sredinu", ukrao je loptu Haidari, ali šutira možda i precizno - pravo u Stankovića.

61' -
Treći šut Zvezde u nastavku meča, probao je Degenek posle kornera, pored gola. Zanimljiv podatak, Zvezda ima tek 95 dodavanja za sat vremena.

60' -
Sat vremena za Kafua na debiju, menja ga Simić.

58' -
Sjajan prodor Stojkovića pored dvojice, i oštra lopta za Stojiljkovića, ali je bila bliža Stankoviću koji je zakačio i izbacio u korner. Posle njega, bez opasnosti...

55' -
Haidara se ubacuje iza drugog plana i napada loptu visoko podignutom nogom, pa je uz to zakačio Rodića koji je odlično pokrio prostor. Za to dobija žuti karton.

49' - Kombinuju Kafu i Ben, pa napadač s Komorskih Ostrva šutira sa 20-tak metara, bila je to oštra lopta, ali ide malo pored gola! Probao je na drugoj strani i Šlager, takođe blizu, pored gola Borjana.

47' -
Salcburg ofanzivno ulazi u drugo poluvreme, Haidara, pa Junuzović, odlični blokovi igrača Zvezde.

46' -
Milojević je primoran da menja, zbog povrede izlazi Savić, menja ga Babić, a kapitensku traku preuzima Filip Stojković. Menja i Salcburg, Šlager je ušao umesto Junuzovića.

45' -
Degenek interveniše posle centaršuta s desne strane, srećno dolazi lopta do Jaboa, on šutira iz prve - za malo pored gola. To je bio i poslednji potez prvog dela utakmice, u kojoj je Zvezda igrala vrlo oprezno, Salcburg je češće imao loptu, ali nije napravio prednost iz toga.

Uočljivo je da Salcburg ima daleko veći broj dodavanja - i da je uspešniji u tom segmentu - dok Zvezdin vezni red "štuca" u tom segmentu. Nenad Krstičić prednjači sa 15/15, dok je njegov partner Jovičić poslao tek 7 od 13 uspešnih dodavanja, dok su razmene pasova između zadnje linije i defanzivnih veznih bile daleko ređe nego inače, što znači da Zvezda ne rizikuje u iznošenju lopte protiv Salcburga koji odlično "lovi" ove situacije, te se odlučuje za manje opasno rešenje - ispucavanje lopte i pod srednjim pritiskom.

Izvor: MN PRESS


39' -
Jedan od organizovanijih napada Zvezde od početka meča koji prekida Jovičić lošim udarcem sa preko 30 metara.

35' -
Jabo izlazi na Degeneka, ali odlično se pokazao štoper Zvezde i zaustavio ga. Austrijanci dižu tempo u finišu poluvremena... Dve ekipe su pretrčale gotovo istu kilometražu (41km), ali Salcburg ima veći posed lopte (58%).

30' -
Odlični driblinzi Radonjića i slobodan udarac sa 30 metara iskosa s leve strane, ali centaršut od kog Zvezda nije imala koristi...

25' -
Verovatno najbolja akcija Zvezde od početka meča, dosta pasova oko šesnaesterca i šut Rodića - u blok - dok na isti način odgovara Salcburg i preko Volfa šutira, samo preko gola.

20' -
Nekoliko minuta u kojima je Salcburg vrebao oko šesnaesterca Zvezde, a Junuzović sa oko 18 metara oprobava udarac posle greške Stojkovića, lak zadatak za Borjana.

14' -
Greška odbrane Salcburga koju pokušava da iskoristi brzi Radonjić, ali u poslednjem trenutku dobro startuje Pongračić i onemogućava "jedan na jedan".

12' -
Zvezda dodaje gas, lepi prodori Radonji'a i Kafua, na kraju samo korner posle kog nije bilo opasnosti za Cicana Stankovića.

9' - Ima Zvezda problema u organizaciji napada iz poslednje linije, dobrim pritiskom Salcburga na Savića i Degeneka, a uz to što je Jovičić daleko od njih, lopta obično biva ispucana, kako ne bi rizikovali njen gubitak.

6' -
Mnogo faulova na početku, sudija ne dopušta oštriju igru.

1' -
Meč je počeo. Nema navijača, ali na stadion dopire navijanje iza južne tribine. U loži ima i gostujućih navijača koji sporadično navijaju.


- Intonira se himna Lige šampiona, trese se mušema na centru, ali ne izgleda to ni blizu spektakularno kao kada su na tribinama navijači, a ne prazne tribine.

- Igrači izlaze na teren...

- Ovako je trenutno na Marakani!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Igrači Zvezde se zagrevaju, još oko pola sata do početka meča.

- Zvezda će na današnjem meču igrati u gostujućim dresovima pošto je oprema Salcburga veoma sličnih boja...


- Glasajte u našoj anketi!

Anketa

Može li Crvena zvezda da izbaci Salcburg i uđe u Ligu šampiona?

  • Može, ali biće jako teško!

    66.67% (74)

  • Može, Zvezda ulazi u Ligu šampiona bez problema!

    12.61% (14)

  • Ne, Salcburg je malo bolji i prolazi

    7.21% (8)

  • Ne, Salcburg je mnogo kvalitetniji u ovom trenutku

    13.51% (15)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC