• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kari" Pešić o Navaru, novoj Barsi, promenama...

Autor mondo.rs

"Igrača sa takvom željom nisam sreo. Hteo bih da ostane uz tim", rekao je srpski stručnjak pred početak nove Barselonine sezone.

 Svetislav Pešić Barselona Navaro Izvor: MN PRESS

Barselona je ovog leta na novom početku.

Odlazak Huana Karlosa Navara u penziju ne može se nazvati neočekivanim, ali će svakako imati uticaja na svlačionicu, jer je iskusni šuter i prošle godine imao ulogu kada god je mogao na teren.

Nekoliko dana nakon što se "La Bomba" preselio u klupsku organizaciju, trener Barselone Svetislav Pešić govorio je lepo o čuvenom igraču sa kojim je u Barseloni osvojio španske titule, trofeje Kupa kralja, kao i Evroligu.

"Mislim da je veoma važno da je Navaro ostao u Barsi. Sam je odlučio na kojoj će ulozi nastaviti, ali lično bih voleo da bude blizu timu. Smatram da će njegov primer i pobednički mentalitet biti korisni ekipi u budućnosti, kao što i drugi klubovi 'koriste' svoje legende", rekao je Pešić.

Pešić je potom naglasio...

"Nisam sreo igrača koji je imao takvu želju da igra i da uživa u košarci kao Navaro. Imao sam sreću i privilegiju da ga treniram u dva navrata i da zajedno osvojimo sve. On nije postao legenda samo zbog titula, već i zbog načina na koji igra, zbog svog jedinstvenog stila, koji je pokazivao i u klubu i u reprezentaciji".

Izvor: MN PRESS



Posle Navarovog odlaska, Barselona će u promenjenom sastavu početi novu sezonu, u kojoj će navijači očekivati konačni povratak u Top 8 Evrolige, gde Katalonci nisu bili dve sezone.

"Pred nama je veoma uzbudljiva sezona, kao i svaka u Barseloni, gde se ne očekuju samo pobede, već i titule. Jedna od najvažnijih stvari biće da oporavimo igrače koji su imali fizičke probleme. Biće to prva sezona bez Navara i svi igrači će morati da budu spremni za odlučujuće mečeve. Pod tim mislim na mentalnu, taktičku i fizičku pripremu. Zato će nam navijači biti potrebniji nego ikad".

Pešić je govorio i o promenama u svom sastavu.

"Čini se da smo napravili mnogo promena, ali zapravo smo promenili samo dvojicu ključnih igrača - Moermana (otišao u Efes) i Koponena (prešao u Bajern). Umesto njih odlučili smo se za igrače sa evroligaškim iskustvom, kao što su Kris Singlton (došao iz Panatinaikosa) i drugi koji su iskustvo sticali i nastupima u ACB ligi. To su Kevin Pangos (Žalgiris), Kajl Kjurik (Zenit), Jaka Blažič (Andora) i Artjom Pustovij (Obradoiro)".

Izvor: MN PRESS



Iz prošlogodišnjeg tima su ostali i iskusni i mladi.

"Veoma mi je važno da smo zadržali iskustvo koje donose Ante Tomić ili Pau Ribas, ali smo razmišljali i o budućnosti - kratkoročnoj i dugoročnoj. Zato smo uveli u tim Pustovija i Rolandsa Šmitsa (stigao sa pozajmice Fuenlabradi). Zadržali smo i stručni štab i ne želimo da eksperimentišemo. Takođe bi  trebalo naglasiti da smo ovog leta oporavljali igrače koji su imali povrede (Pjer Oriola i Ribas), kao i oni koji su koristili leto za dodatni oporavak, kao Adam Hanga i Kevin Serafan".

Nova sezona u Španiji tradicionalno počinje Superkupom, koji će ove sezone biti održan u Santjago de Komposteli 21. i 22. septembra. Uz Barsu će učestvovati Obradoiro, Baskonija i aktuelni vladar te zemlje i Evrope - Real Madrid.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC