"Kari" Pešić o Navaru, novoj Barsi, promenama...

Autor:

"Igrača sa takvom željom nisam sreo. Hteo bih da ostane uz tim", rekao je srpski stručnjak pred početak nove Barselonine sezone.

"Kari" Pešić o Navaru, novoj Barsi, promenama... Foto: MN Press

Barselona je ovog leta na novom početku.

Odlazak Huana Karlosa Navara u penziju ne može se nazvati neočekivanim, ali će svakako imati uticaja na svlačionicu, jer je iskusni šuter i prošle godine imao ulogu kada god je mogao na teren.

Nekoliko dana nakon što se "La Bomba" preselio u klupsku organizaciju, trener Barselone Svetislav Pešić govorio je lepo o čuvenom igraču sa kojim je u Barseloni osvojio španske titule, trofeje Kupa kralja, kao i Evroligu.

"Mislim da je veoma važno da je Navaro ostao u Barsi. Sam je odlučio na kojoj će ulozi nastaviti, ali lično bih voleo da bude blizu timu. Smatram da će njegov primer i pobednički mentalitet biti korisni ekipi u budućnosti, kao što i drugi klubovi 'koriste' svoje legende", rekao je Pešić.

Pešić je potom naglasio...

"Nisam sreo igrača koji je imao takvu želju da igra i da uživa u košarci kao Navaro. Imao sam sreću i privilegiju da ga treniram u dva navrata i da zajedno osvojimo sve. On nije postao legenda samo zbog titula, već i zbog načina na koji igra, zbog svog jedinstvenog stila, koji je pokazivao i u klubu i u reprezentaciji".

Huan Karlos Navaro Foto: MN PressPosle Navarovog odlaska, Barselona će u promenjenom sastavu početi novu sezonu, u kojoj će navijači očekivati konačni povratak u Top 8 Evrolige, gde Katalonci nisu bili dve sezone.

"Pred nama je veoma uzbudljiva sezona, kao i svaka u Barseloni, gde se ne očekuju samo pobede, već i titule. Jedna od najvažnijih stvari biće da oporavimo igrače koji su imali fizičke probleme. Biće to prva sezona bez Navara i svi igrači će morati da budu spremni za odlučujuće mečeve. Pod tim mislim na mentalnu, taktičku i fizičku pripremu. Zato će nam navijači biti potrebniji nego ikad".

Pešić je govorio i o promenama u svom sastavu.

"Čini se da smo napravili mnogo promena, ali zapravo smo promenili samo dvojicu ključnih igrača - Moermana (otišao u Efes) i Koponena (prešao u Bajern). Umesto njih odlučili smo se za igrače sa evroligaškim iskustvom, kao što su Kris Singlton (došao iz Panatinaikosa) i drugi koji su iskustvo sticali i nastupima u ACB ligi. To su Kevin Pangos (Žalgiris), Kajl Kjurik (Zenit), Jaka Blažič (Andora) i Artjom Pustovij (Obradoiro)".

Svetislav Pešić Foto: MN PressIz prošlogodišnjeg tima su ostali i iskusni i mladi.

"Veoma mi je važno da smo zadržali iskustvo koje donose Ante Tomić ili Pau Ribas, ali smo razmišljali i o budućnosti - kratkoročnoj i dugoročnoj. Zato smo uveli u tim Pustovija i Rolandsa Šmitsa (stigao sa pozajmice Fuenlabradi). Zadržali smo i stručni štab i ne želimo da eksperimentišemo. Takođe bi  trebalo naglasiti da smo ovog leta oporavljali igrače koji su imali povrede (Pjer Oriola i Ribas), kao i oni koji su koristili leto za dodatni oporavak, kao Adam Hanga i Kevin Serafan".

Nova sezona u Španiji tradicionalno počinje Superkupom, koji će ove sezone biti održan u Santjago de Komposteli 21. i 22. septembra. Uz Barsu će učestvovati Obradoiro, Baskonija i aktuelni vladar te zemlje i Evrope - Real Madrid.

Tagovi:

Ostale vijesti