• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Seriji A - milioni, u Seriji B - haos

Autor mondo.rs

Neizvesno je kada će početi takmičenje u drugoj po snazi italijanskoj ligi.


Početak prvenstva u italijanskoj B ligi je neizvestan posle objave da su tri kluba bakrotirala i da je liga sa 22 pala na 19 klubova, a nije isključeno i da umesto početka prvenstva fudbaleri ovog vikenda započnu - štrajk.

Bankrot su u poslednjih mesec dana objavili Bari, Avelino i Ćezena pa je u Seriji B sada 19 timova i još se sa sigurnošću ne zna da li će prvenstvo početi po uobičajenom kalendaru.

Situacija je paradoksalnija utoliko pre što su klubovi Serije A u ovogodišnjem prelaznom roku na pojačanja potrošili više od milijarde evra, dok u Seriji B vlada finansijski haos.

Uprava Serije B je, istini za volju, najavila da će takmičenje biti nastavljeno i sa 19 klubova, ali se tome uprotivio Italijanski fudbalski savez, a priružili su se i klubovi koji su prošle sezone ispali iz Serije B u treću ligu.

Prema navodima italijanskih medija, konfuziji je dodatno doprinelo Udruženje fudbalera (AIC), zahtevom da se prva dva kola odlože ili će, u suprotnom, ovog vikenda fudbaleri - početi da štrajkuju.

Predsednik AIC i bivši italijanski reprezentativac, nekadašnji vezista Rome, Damijano Tomasi, tvrdi da bi početak Serije B u takvim okolnostima "bio presedan posle koga više nema povratka".

Prvenstvo italijanskih drugologaša bi u petak trebalo da otvore Breša i Peruđa, a da li će ta utakmica biti odgrana i iznačiti početak Serije B još je neizvesno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC