• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galinari "ispalio" Italiju: Moć NBA i manjak želje

Autor mondo.rs

Krilo Los Anđeles Klipersa neće biti na raspolaganju selektoru Saketiju za predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Svetski kup 2019.

 Danilo Galinari ne igra za Italiju Izvor: MN PRESS

"Moraš da osećaš 'plavo'. I moraš to da pokažeš delima, a ne rečima".

Ovako je selektor Italije Meo Saketi - aludirajući na boju nacionalnog dresa - prokomentarisao odustajanje Danila Galinarija (30) od nastupa za reprezentaciju u mečevima protiv Poljske i Mađarske idućeg meseca.

Kao što je poznato, u septembru počinje završna faza kvalifikacija za Mundobasket u Kini i te dve utakmice su jedine za koje selektori mogu da očekuju odziv košarkaša iz NBA lige i evroligaških timova.

U preostala četiri meča, zakazana za novembar ove i februar 2019, većina reprezentacija koje decenijama "vedre i oblače" evropskom i svetskom košarkom, ponovo će biti u desetkovanom sastavu.

Kao uostalom i godinu dana ranije u istim terminima.

Saketi nije krio razočaranje što najveća zvezda italijanske košarke neće stati pod italijansku zastavu ni sada kada je, teoretski, u poziciji da to učini.

Galinari mu je svoje "ne" saopštio u telefonskom pozivu iz Los Anđelesa, nekoliko dana nakon što je predsedniku nacionalnog saveza Đaniju Petrućiju navodno obećao da će se staviti na raspolaganje reprezentaciji.

"Ovog puta me je lično pozvao, ali to ne menja suštinu. Primio sam k znanju da neće doći. Ne mogu da kleknem i molim ga, niti da zovem policiju. Igraćemo bez njega", naveo je Saketi.

"Nadao sam se da će u ovom 'prozoru' sve biti lakše, jer se utakmice igraju pre nego što NBA timovi otvore trening kampove. Ali, moć NBA lige i manjak želje kod igrača očigledno su nepremostive prepreke", dodao je iskusni trener.

"Azuri" će se boriti za jedno od prva tri mesta u grupi J, u kojoj se Litvanija izdvojila sa skorom 6-0.

Italija je druga sa 4-2, a svi ostali (Poljska, Holandija, Hrvatska, Mađarska) imaju skor 3-3, što obećava žestoku i neizvesnu borbu, u kojoj bi neko od autsajdera mogao da profitira.

Ostaje da se vidi na koga će od petorice NBA igrača u septembru moći da se osloni selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Iako su svi pozvani, pomoćni trener Jovica Antonić već je najavio da neće svi igrati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC