• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počnite da koristite Twitch, sad je taj trenutak!

Autor mondo.rs

Ako već koristite Twitch - imamo sjajne vesti za vas! Ako sad počnete da “tvičujete“ - pratimo se onlajn!

 Počnite da koristite Twitch, sad je taj trenutak! Izvor: mts

Servis, koji je viđen kao sledeća zvezda u galaksiji popularnih digitalnih servisa, kojem ćemo, kako kažu, u bliskoj budućnosti svakodnevno pristupati putem naših pametnih telefona, poznat je pod imenom Twitch. Reč je o platformi, koja nudi mogućnost gledanja i direktne reprodukcije video snimaka sa interneta (engl. streaming).

Twitch je “lansiran“ 2011. godine, kao servis, koji je isključivo usmeren ka svetu video igara, dok mu je danas u fokusu i stvaralaštvo, muzika, debatne emisije, kuvanje, TV serijali i snimci iz svakodnevnog života. Uzdanica čuvene kompanije Amazon se može pohvaliti sa preko dva miliona korisnika, koji na mesečnom nivou putem ovog servisa plasiraju video sadržaj, kao i sa snažnom i aktivnom internet zajednicom, koja na dnevnom nivou razmenjuje mišljenja.

Postoje dve vrste korisnika platforme Twitch - kreatori sadržaja (najčešće igrači video igara, koji uživo prenose svoje partije ili mečeve) i posmatrači dostupnog sadržaja (najčešće ljubitelji eSporta).

Suosnivač platforme Twitch, Emet Šir, smatra da mreža nije koncipirana isključivo da bude zanimljiva pasioniranim ljubiteljima video igara: “Mi želimo da svi imaju ambiciju da dođu do Twitch-a", izjavio je.

Šta vam je potrebno kako biste mogli da pristupate sadržaju koji nudi Twitch?

U zavisnosti od uređaja koji koristite, potrebno je da posetite Twitch.tv ili da preuzmete aplikaciju (iOS, Android ili Windows). Sadržaj je moguće gledati uživo ili u odloženom prenosu putem računara, konzole, mobilnog telefona ili tablet uređaja.

Twitch je koncipiran tako da bude platforma koja nudi popularan sadržaj, kao što je eSport, minijature iz svakodnevnog života i muzika. U februaru ove godine zabeleženo je 15 miliona dnevno aktivnih korisnika.

Da li i vi koristite Twitch?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS