• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac nije favorit, ali u Janju ide po tri boda

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

"Kad je ovdje sjedio bolji trener i kada je Borac imao bolju i deset puta skuplju ekipu, nije pobjeđivao u Janji, tako da ne vidim zašto bi sada bio favorit", kratko i jasno poručio je Darko Vojvodić u najavi meča sa Podrinjem u Janji.

 Darko Vojvodić Podrinje Borac Prva liga RS najava 3. kolo Borac nije favorit, ali ide po pobjedu Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Perfektan učinak na startu nove sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, fudbaleri Borca pokušaće da zadrže i nakon gostovanja Podrinju u Janji.

Banjalučani su u prva dva kola prvenstva Republike Srpske zabilježili minimalne trijumfe protiv gradskog rivala Željezničara (1:0) i Tekstilca iz Dervente (2:1), a sada će, prvi put ove sezone, igrati u gostima.

Rival banjalučkim "crveno-plavim" u Janji će biti domaće Podrinje, tim koji je na otvaranju šampionata zabilježio polovičan uspjeh.

MEĐUSOBNI DUELI (2016/17)

Borac - Podrinje 2:1

Podrinje - Borac 0:0

Borac - Podrinje 5:0

Podrinje - Borac 0:0

Utakmice ovih rivala, naročito u Janji, uvijek su bile veoma zanimljive, pa se slično očekuje da bude i ovog vikenda u Semberiji, gdje Borac nikada do sada nije slavio (oba dosadašnja meča završena bez pogodaka). I ne samo da nije slavio, nego fudbaleri iz Banjaluke nisu uspjeli postići niti jedan pogodak na ovom "vrućem" gostovanju.

"Kad je ovdje sjedio bolji trener i kada je Borac imao bolju i deset puta skuplju ekipu, nije pobjeđivao u Janji, tako da ne vidim zašto bi sada bio favorit", kratko i jasno poručio je Vojvodić u najavi sutrašnjeg meča.

Ipak, to ne znači da Banjalučani neće jurišati na tri boda.

"Moji igrači i ja nemamo respekt prema bilo kome i daćemo sve od sebe da, prije svega na terenu, pokažemo ko je Borac i Banjaluka, jer smo izgleda jedino mi koji stojimo tu u odbrani tog imena i prezimena", dodao je Vojvodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Miloš Žeravica bio je čovjek odluke u Borčevom trijumfu protiv Tekstilca. Prvo je uspio da izjednači na 1:1, a zatim i asistira Vladanu Daniloviću za potpuni preokret i tri boda.

"Ovo je prvo ovosezonsko gostovanje, nakon dvije domaće utakmice. Možda nije bila neka lijepa igra, ali smo oba meča riješili u svoju korist, tako da imamo šest bodova. Imamo čemu da se nadamo u Janji. Naravno da respektujemo sve protivnike, nigdje nam neće biti lako, ali uz naš maksimum i kvalitet, mislim da možemo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom i nastavimo gdje smo stali u prethodnim utakmicama", optimista je Žeravica pred gostovanje Podrinju.

Meč u Janji na programu je u subotu od 17.30 časova, kada će biti odigrani i svi ostali mečevi trećeg kola.

PRVA LIGA RS - 3. KOLO:

Podrinje - Borac (17.30)
Alfa Modriča - Sutjeska
Sloboda - Sloga
Tekstilac - Željezničar
Rudar Prijedor - Kozara
Slavija - Drina

TABELA: Sloga 6, Borac 6, Kozara 6, Slavija 3, Sutjeska 3, Podrinje 3, Sloboda 3, Drina 2, Rudar Prijedor 1, Modriča 1, Tekstilac 0, Željezničar 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC