• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dortmund silan - "Nulta tolerancija za Lajpcig"!

Autor mondo.ba

Gosti su u vođstvo došli već u prvom minutu, a onda primili četiri gola za siguran trijumf Borsuije na "Vestfalenu" u posljednjoj utakmici prvog kola Bundeslige.

"Žuti zid" je na startu meča istakao transparent - "Nulta tolerancija za RB Lajpcig", a njihovi miljenici su to shvatili "doslovno" iako nije krenulo baš po planu.

Gosti su "Vestfalen" šokirali već u 31 sekundi meča, ali je tim Lucijena Favra zadržao smirenost, "rastao" iz minuta u minut i došao do ubjedljve pobjede.

DORTMUND - RB LAJPCIG 4:1 (3:1)

Gledaoci na "Vestfalenu" nisu ni došli do svojih mjesta, a domaći tim je već bio u zaostatku.

Štoperski tandem Borusije "Akanđi-Dialo" je bio loše postavljen nakon pokušaja Jusufa Poulsena, a lopta se odbila do Kevina Agustana koji je već u 31 sekundi meča savladao Romana Burkija i postigao najbrži pogodak u novoj sezoni Bundeslige.

Početni šok nije izazvao paniku u timu Lucijena Favra koji je nastavio "ponosnu" tradiciju Borusije - formaciju 4-3-3. Trojku u sredini su čini Aksel Vitsel, Mahmud Daud i Tomas Dilejni dok su u najbliži golu bili Kristijan Pulišić, Marko Rojs i Maks Filip.

"Milioneri" su uprkos zaostatku ostali strpljivi protiv gostiju koji su došli da se nadigravaju i bili bolji u igri u polju, ali je proeokret već u prvom dijelu napravila domaća ekipa.

Izjednačenje je donio Mahmud Daud u 21. minutu akrobatskim udarcem glavom iz "srca" šesnaesterca nakon centaršuta Marsela Šmelcera sa lijeve strane...

.... dok je vođstvo "donio" njegov imenjak iz redova gostiju - Marsel Sabicer.

Marko Rojs je u 40. minutu uputio centaršut iz "slobodnjaka", a Sabicer je kao prvi igrač na ivici kaznenog prostora pokušao da otkloni opasnost ali ga je lopta samo okrznula po glavi, promijenila smjer i prevarila Petera Gulašija - 2:1.

Samo tri minuta kasnije "Žutom zidu" se na najbolji način predstavio novajlija Aksel Vitsel.

Belgijanac i večeras najbolji igrač na terenu se na drugoj stativi dokopao lopte nakon centaršuta Kristijana Pulišića i efektnim "makazicama" došao do prvog pogotka u Bundesligi, a već drugog u "crno-žutom" dresu.

Obje ekipe su u nastavku meča odigrale nekoliko odličnih i brzih akcija, ali se rezultat nije mijenjao sve do nadoknade vremena.

Daud je prelako oduzeo loptu Konateu i na lijevom krilu pronašao Džedeona Sanča koji je vidio lijepo utrčavanje Marka Rojsa poslao savršen pas u prostor, a Nijemac je pronašao dalji ugao i stavio pečat na odlično izdanje Borusije koja je na osnovu gol razlike prva na tabeli Bundeslige nakon prvog kola.

BUNDESLIGA - 1. KOLO:

Majnc - Štutgart 1:0 (0:0)
/Ujah 76/

Dortmund - RB Lajpcig 4:1 (3:1)
/Daud 21, Sabicer 40, Vitsel 43, Rojs 90+1 - Agustan 1/

odigrano u subotu

Dizeldorf - Augzburg 1:2 (1:0)
/Raman 39 - Hitereger 57, Han 76/

Frajburg – Frankfurt 0:2 (1:0)
/Miler 10, Haler 82/

Herta – Nirnberg 1:0 (1:0)
/Ibišević 27/

Verder – Hanover 1:1 (0:0)
/Gebreselasije 85 – Vejnandt 76/

Volfsburg – Šalke 2:1 (1:0)
/Bruks 33, Ginček 90+4 – Bentaleb 85 penal/

Menhengladbah - Leverkuzen 2:0 (0:0)
/Hofman 55 penal, Džonson 58/

odigrano u petak

Bajern - Hofenhajm 3:1 (1:0)
/Miler 23, Levandovski 82, Roben 90 - Szalai 58/

TABELA: Borusija, Bajern 3, Frankfurt 3, Borusija Menhengladbah 3, Volfsburg 3, Augzburg 3, Herta 3, Majnc 3, Verder 1, Hanover 1, Nirnberg 0, Šalke 0, Diseldorf 0, Šalke 0, Nirnberg 0, Štutgart 0, Hofenhajm 0, Leverkuzen 0, Frajburg 0, Lajpcig 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC