• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno jeftin telefon, koji ima sve (VIDEO)

Autor mondo.rs

Sad ni u srednjem segmentu ne morate da pravite kompromise, zbog cene telefona.

 Konačno jeftin telefon, koji ima sve (VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Prva prezentacija, na kojoj smo bili ove godine u Berlinu prilično nas je iznenadila - kompanija, koju smo dosad smatrali proizvođačem telefona, saopštila nam je da to više nije njeno primarno “zanimanje“: “HTC je nekad bila smartfon kompanija, ali to nije više tako, odnosno HTC više nije samo to. HTC je sad kompanija integrisanih tehnologija, koja intenzivno razvija virtuelnu realnost i uređaje za VR, kao i 5G tehnologiju“, rekao nam je jedan od zapadnoevropskih menadžera u HTC kompaniji.

Ipak, tajvanska kompanija je najpoznatija po telefonima, makar što se našeg regiona tiče i tako će ostati još neko vreme.

Prvi telefon, koji smo zvanično upoznali na IFA 2018 sajmu u Berlinu je HTC U12 Life. Kako nam je predstavljen na događaju za medije, to je „konačno telefon, koji ima sve, a ne košta puno“, odnosno ne primorava vas da pravite ustupke zbog povoljne cene, što se opcija tiče.

Po ceni od 349 evra HTC U12 Life nudi najmodernije trenutne mobilne tehnologije, koje su ranije bile rezervisane za višu klasu. Recimo, ekran je Full HD+, dijagonale šest inča (više od 400 ppi), a dizajn telefona je kvalitetan i premijum, iako je cena telefona daleko niža od premijum klase. Upravo je dizajn jedna od ključnih prednosti ovog uređaja.

Telefoni srednje klase su dosadni, svi su isti, jer pod pritiskom smanjivanja cene proizvođači ne nalaze prostor za inovacije, kako u hardveru i softveru, tako i što se dizajna tiče. Mi ne želimo da HTC U12 Life bude dosadan“, rekli su nam na HTC premijeri za ovu sezonu. I, zaista, HTC U12 Life nije dosadan - ima zanimljiv zadnji deo, koji je izbrazdan i osim estetike doprinosi i boljem držanju telefona, jer ne klizi iz ruke, a u prodaji su blaga, ljubičasta boja i plava. Obe boje se presijavaju na svetlosti uvek drugačije, pa lako možete pomisliti da je telefon beo, srebrn, zelen ili siv, što svakako izdvaja U12 Life iz “mase“.

Prodaja HTC U12 Life planirana je za mesec oktobar, kad će i korisnici u Srbiji imati priliku da ga pogledaju i kupe u slobodnoj i prodaji kod operatora.

Kako vam se dopada HTC U12 Life?

HTC U12 Life specifikacije:

Ekran: IPS LCD, 6 inča, 1.080 x 2.160, 403 ppi, 18:9, kntast 1.500:1
Procesor: Qualcomm Snapdragon 636, Adreno 509
RAM: 4 GB
Interna memorija: 64 GB + microSD do 2 TB
Baterija: 3.600 mAh, brzo punjenje
Zadnja kamera: 16 MPx f/2.0 PDAF + 5 MPx, HDR, panorama, 4K video, blic, , portreti, bokeh uživo
Selfi kamera: 13 MPx, f/2.0, Full HD video, blic i osvetljenje ekrana
Mere: 158 x 75 x 8.3 mm, 175 grama
OS: Android 8.1 Oreo, HTC Sense UI
Dodatno: USB Type-C, 3.5 mm audio, skener otiska prsta, Bluetooth 5.0, Dual SIM, FM radio, 4G, Wi-Fi (ac), Infrared, GPS, NFC, otključavanje detekcijom lica
Cena: od 349 evra.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HTC U12 life
Izvor: HTC

Tagovi

htc

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS