• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odličan intervju: Mesi se otvorio o Ronaldu i sebi

Autor mondo.rs

Lionel Mesi rijetko govori o Kristijanu Ronaldu, ali je ovog puta pokazao koliko poštuje svog arhi-rivala.

Lionel Mesi (31) ne nalazi se među finalistima u FIFA izboru za fudbalera godine prvi put od 2007. godine.

U međuvremenu, pet puta proglašavan je za najboljeg na svijetu, baš kao i njegov arhi-rival Kristijano Ronaldo (33), koji se i ove sezone našao među trojicom finalista u trci za prestižnu nagradu, uz Luku Modrića (33) i Mohameda Salaha (26).

Dogodilo se, takođe, da je isto ljeto obilježio i Ronaldov odlazak iz Španije, La Lige, Madrida i Reala, a to znači i iz spektakla zvanog "El Clasico", poslije devet nezaboravnih godina nadmetanja sa Barselonom i njenom najvećom zvijezdom, Mesijem.

Prvi put od kada je za 125 miliona evra prešao u Juventus i predstavio se nekada najjačoj ligi svijeta, Seriji A, o Ronaldu je govorio i Mesi, a to je prava retkost utoliko što Portugalac i Argentinac jedan o drugome nisu govorili često, ali jesu šturo i nerado. I uvijek sa velikim poštovanjem.

"Očigledno je da su oni jedan od najboljih timova svijeta, imaju velike igrače i ozbiljan tim, ali da, odlazak Kristijana iz ekipe ih je učinio slabijim", rekao je Mesi i onda pokazao koliko poštuje dvije godine starijeg Portugalca…

"To je učinilo Juventus jasnim favoritom za osvajanje Lige šampiona, ukoliko pogledamo kakav su sastav imali i sada još dodali i njega. Bio sam iznenađen njegovom odlukom, nisam vjerovao ni da će napustiti Madrid, ni da će otići u Juventus. U takvim situacijama često se pominju drugi klubovi, rijetko čujete za Juve, ali to je zaista dobar tim", dodao je Argentinac.



On je naglasio da će Barselona pokušati da se popravi u Ligi šampiona, nakon što je prošle sezone neočekivano ispala u četvrtfinalu od Rome, uprkos pobjedi od 4:1 u Kataloniji.

"To je neophodno, jer su iza nas tri godine u kojima smo ispadali u četvrtfinalu, a posljednja je najgora ako se sjetimo kako se sve dogodilo", istakao je Mesi upravo poraz od 3:0 na "Olimpiku" kao tačku poslije koje bi moralo biti samo bolje.

"Koncentrisani smo na to, jer je moguće, imamo dobar tim i možemo da se borimo za tu titulu. I prethodnih godina nam je izmicala Liga šampiona, u eri Pepa Gvardiole dogodio se Inter i Čelsi, sve zbog sitnih detalja. Svake godine takmičenje je sve ozbiljnije, jer je sve više klubova koji ulažu novac i dovode odlične igrače. Dva kluba iz Mančestera, Čelsi, Madrid, Pari Sen Žermen, nekoliko italijanskih klubova, mi...", nabrajao je Mesi, ali slučajno ili namjerno zaboravio Bajern Minhen.

Priznao je da i dalje poraze doživljava jako teško i da ga oni frustriraju.

"Od kada se rodio moj prvi sin pokušavam da gledam na to drugačije, ali i dalje jako patim kada izgubimo i teško mi je da podignem glavu i nastavim dalje. Svlačionica svaki put traži reakciju, ali tamo znaju da je potrebno da prođe nekoliko dana da biste razgovarali sa mnom poslije poraza. Tijago razumije, poznaje me već... poslije poraza ne pričamo o tome, naučio je već da tada pričamo o drugim stvarima", otvorio se Mesi, a onda se nasmijao:

"Uvijek volim da pobjeđujem, mada nekada pustim da i moja djeca pobijede".



Da li bi i sam mogao da ode iz španskog fudbala, kao što je to uradio Ronaldo?

"Ovdje imam sve. Došao sam kad sam imao 13 i ovo je moj život. Igram za najbolji klub na svijetu, a ako grad nije najbolji onda je jedan od najboljih na svijetu. Moja djeca su rođena u Kataloniji i nemaju razloga da idu bilo gdje", rekao je Mesi i unaprijed ohladio bilo kakav trač koji bi u budućnosti mogao da se pojavi vezan za njegov odlazak.

Doduše, bilo je trenutaka kada se govorilo o tome i najčešće je kao mogući razlog isticano nezadovoljstvo pojačanjima koje je Barselona dovodila.

"Veoma su dobri, oni koji su došli. Naročito me je iznenadio Artur, jer ga zaista nisam poznavao. Jako me podsjeća na Ćavija, jer uvijek traži loptu, odigra kratko, ne gubi je, veoma je siguran. On me je najviše iznenadio, ali su mi se dopali svi. Artur više od drugih, jer ima stil koji ovdje gajimo, brzo je razumio sve na treningu. Navijači Barselone vole igrače koji su dobri s loptom u nogama, jer su se navikli da je ona kod nas. Ali, mislim i da je važno imati igrače kao što je Vidal, jer je fudbal u isto vrijeme i taktika i fizika", pričao je otvoreno i istakao da ne vidi sebe na terenu za deset godina.

"Ne mogu da zamislim sebe kako igram sa 40, nisam razmišljao o tome kada ću prestati, ne znam zaista. Razmišljam o tome gdje se trenutno nalazim, o godinama koje ću provesti na terenu ne mislim. Kada bude došao taj trenutak, pronaći ću nešto što ću raditi, ali u ovom trenutku razmišljam samo o tome kako ću privesti svoj ugovor kraju. Tada ću razgovarati s klubom i donijeti odluku", rekao je o saradnji koja je ne tako davno potpisana do juna 2021. godine i prema kojoj mu je pripala najveća plata u istoriji fudbala.

"U klubu su zadovoljni mladim timom i igračima koji dolaze. Moja ideja je da ostanem ovdje, u Barseloni, da moja djeca krenu u školu zajedno sa svojim drugarima i o tome mislim više nego o bilo čemu drugom", naglasio je za kraj.

Kada bude istekao aktuelni ugovor sa Barselonom, Mesi će imati 34 godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC