• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević o suspenziji Ilića: Ne komentarišem!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske za naš portal kaže da ne želi da komentariše nepravosnažne odluke pravnih tijela, te da postoje institucije koje treba da sankcionišu sve one koji su radili mimo pravila.

 Mile Kovačević suspenzija Draška Ilića bez komentara Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka Draško Ilić direktno je optužio predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS) Milu Kovačevića da stoji iza njegove suspenzije.

Disciplinski organi FSRS kaznili su Ilića jednogodišnjom suspenzijom zbog kršenja Statuta FSRS, a on smatra da iza svega toga stoji jedan čovjek - Mile Kovačević.

Predsjednik FSRS u izjavi za MONDO poručio je da ne želi ništa da komentariše, dok odluke ne budu pravosnažne.

"Ne komentarišem nepravosnažne odluke pravnih tijela. To je odluka prvostepenog organa, na koju imaju pravo žalbe i podnosilac prijave i onaj na koga se odluka odnosi. Nakon toga, tu je vanredni pravni lijek, odnosno zahtjev za zaštitu Pravilnika pred Izvršnim odborom, gdje ja učestvujem kao predsjednik IO i odlučujem, tako da u ovoj fazi postupka ne mogu bilo šta da komentarišem", izjavio je za naš portal predsjednik FSRS.

Ilić je Kovačevića direktno optužio za brojne nepravilnosti, kako u Fudbalskom savezu Republike Srpske, tako i na nivou BiH.

"To me ne interesuje. On je kažnjen, a za sve nepravilnosti postoje institucije, koje o svemu odlučuju. Ko god je nepravilno radio, taj će odgovarati pred disciplinskim organima Fudbalskog saveza RS i BiH. U konačnici, odgovaraće i biračima kad dođe vrijeme za to", poručio je Kovačević.

Izvor: MONDO

Sporni klubovi, Mladost iz Bajinaca i Borac iz Šibovske, i proteklog vikenda nastavili su takmičenje u Područnoj ligi Banjaluka. Kovačević je poručio da će njihov status ubrzo biti poznat, a da bi i liga u kojoj se trenutno takmiče mogla snositi određene posljedice.

"Sve ide ka tome da će biti isključeni iz fudbalske porodice. Oni su počinili najveći prekršaj i terete se za rušenje sistema Fudbalskog saveza Republike Srpske", kaže Kovačević, koji ističe da bi će sve biti poznato kada budu okončani postupci koji se vode

"Polako, imaju postupci, nema žurbe. Imaju organi koji su nadležni za to, ali mogli bi imati velikih problema. Upitna je i liga u kojoj se oni takmiče, da li će moći da napreduje prvak. Ima tu mnogo stvari koje povlače sa sobom druge", istakao je Kovačević.

Osim Ilića, kao predsjednika Područnog saveza Banjaluka, mogli bi biti kažnjeni još neki pojedinci.

"Prijavu je podnio Područni savez Gradiška, kao i još neke druge prijave. Sigurno će i drugi koji su učestvovali u svemu ovom biti sankcionisani", zaključio je na kraju prvi čovjek krovne kuće fudbala Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC