• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vejnović: Nisam namještao, ići ću na poligraf

Autor mondo.ba

“Neki rezutati su sumnjivi, ali šta kad trener protiv Sarajeva postavi formaciju u kojoj nikad nismo igrali. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0”, rekao je štoper Zvijezde 09 Nemanja Vejnović.

 štoper FK Zvijezda 09 Nemanja Vejnović - Nisam namještao rezultate Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Premijer ligu BiH potresa velika afera oko namještanja u takmice Zvijezde 09.

Čelni ljudi ovog premijerligaša prijavili su svoje igrače policiji i FSBIH zbog sumnji u namještanje rezultata, a glavni osumnjičeni su Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović.

Škahić se branio direktno optuživši saigrača Nemanju Vejnovića da je njemu i drugim igračima nudio da namještaju utakmice, a sada se oglasio i sam Vejnović.

On je u izjavi za “Nezavisne novine” demantovao optužbe o namještanju rezultata, te istakao da se nikada nije kladio na utakmcie svog kluba, niti je to činio neko u njegovo ime.

"Nema ni trunke istine u navodima i optužbama koje mi stavljaju na teret. Nisam ništa namjestio. Odgovorno tvrdim da niko u moje ime, niti sam ja lično uplatio bilo kakav listić vezano za utakmice Zvijezde 09. Spreman sam ići na poligraf, na sud, u policiju ili bilo koju instituciju da dokažem svoju nevinost. Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, a da pritom nikada ranije nismo odradili niti jedan jedini trening u toj formaciji. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0, ali to su rekli i svi drugi koji se imalo razumiju u fudbal", rekao  je Vejnović za “Nezavisne novine”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC