• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gomeš: Voda na Baščaršiji znači da se vraćam

Autori mondo.ba Autori Fena

Nekadašnji napadač Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i Fiorentine, Nunjo Gomeš, prethodnih dana boravio je u Sarajevu u posjeti "bordo" klubu.

  U ponedjeljak je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posmatrao trening A reprezentacije Bosne i Hercegovine u društvu generalne direktorke Sarajeva Sabrine Buljubašić i koordinatora za sportski segment Emira Hadžića.

Gomeš je u Sarajevo stigao na poziv Sabrine Buljubašić kako bi održao predavanje članovima Akademije FK Sarajevo.

"Zahvalna sam mom prijatelju Nunju Gomešu koji se odazvao na poziv da posjeti naš klub i druži se sa polaznicima Akademije FK Sarajevo. Nunjo je bio sjajan fudbaler, ostvario je mnogo toga u svojoj karijeri i sigurno da ima mnogo toga za reći mladim polaznicima Akademije FK Sarajevo, prenijeti im svoje znanje i iskustvo, koje će im pomoći u njihovom razvoju", izjavila je Buljubašić.

Gomeš je podsjetio da je bio u Bosni i Hercegovini sa reprezentacijom Portugala kada su igrali baraž protiv bh. ekipe, "ali ovaj put sam tu zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa Sabrinom".

"Imao sam priliku da prošetam gradom i popijem vode sa Baščaršije, jer mi je Sabrina rekla da to znači da ću se vratiti. Zaista sam oduševljen iskustvom koje sam stekao ovdje i drago mi je da sam razgovarao sa polaznicima Akademije, te se nadam da im moja iskustva pomoći", izjavio je Gomeš.

Osim posjete prostorijama sarajevskog kluba i Trening centru u Butmiru, Gomeš je iskoristio slobodno vrijeme da obiđe Sarajevo, a prilikom šetnje donirarao je školski pribor i na taj način se priključio humanitarnoj akciji “Budi drug” koju je pokrenuo FK Sarajevo, saopšteno je iz "bordo" kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC