• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski komentator "muljao" sa ulaznicama na SP?

Autor mondo.ba

Drago Ćosić, hrvatski televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izvještavao sa Svjetskog prvenstva, navodno je učestvovao u prodaji ulaznica za utakmice na crnom tržištu.

Cijena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 evra, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu, prenio je zagrebački "Jutarnji list".

Karte, kako saznaje hrvatski dnevni list, ipak nisu bile prodane, jer je njihova prodaja bila u posljednji tren blokirana od Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Cijela priča zakotrljala se zahvaljujući (FIFA), koja je od Udruženja javnih TV kuća u Evropi (European Broadcasting Uniona - EBU) zatražila oglašavanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima. EBU je potom zatražio i stav HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala rukovodstvo HRT-a, tražeći objašnjenje.

Članovi rukovodstva HRT-a u prvi trenutak nisu mogli da povjeruju šta čuju, jer pojma nisu imali da je neko u ime kuće zatražio i dobio ulaznice. Odmah je pokrenuta istraga te su na razgovor pozvana dva HRT-ova zaposlenika. Radi se o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a nezvanično "Jutarnji list" je naveo da je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

"Prozvane kolege rukovodstvu su rekli da su ulaznice za utakmice na Mundijalu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, dalja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za SP zatraženo nekoliko mjeseci prije početka sportskog događaja, kao i da niko zvanično s HRT-a nije znao da je neko ulaznice tražio. Sigurno je nadalje da karte nisu dobili radnici HRT-a, niti poslovni partneri", rekao je pomentom listu izvor iz HRT-a, koji je dodao da je ovaj skandal ogromna mrlja na ugledu Hrvatske i HRT-a.

"Preko EBU i FIFA saznali smo da su dva naša zaposlenika u ime HRT-a, bez našeg znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju", dodao je izvor sa zagrebačkog Prisavlja i napomenuo da je u toku disciplinski postupak protiv ovih radnika, koji bi mogao da bude završen i otkazom.

Na HRT-u zasad zvanično nisu željeli da komentarišu ovaj skandal.

"Nemamo komentara, ali možemo potvrditi da je interni postupak u toku", rekli su iz HRT-a i naglasili da je o cijeloj priči obaviješten i državno tužilaštvo (DORH).

Poznati sportski novinar Drago Ćosić takođe je bio uzdržan.

"Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu reći, niti komentarisati", rekao je Ćosić, a prenio "Jutarnji list".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC