• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Kokot kao vino...

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Iskusni, 33-godišnji golgeter Slavije sa dva pogotka protiv Kozare junak petog kola Prve lige Republike Srpske. Sjajni napadač ove sezone već je postigao šest golova na pet utakmica i trenutno je prvi strijelac lige.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 5. kolo Zoran Kokot dva gola, prvi strijelac lige Izvor: MONDO

Peto kolo Prve lige Republike Srpske obilježio je iskusni, 33-godišnji golgeter Slavije Zoran Kokot, koji je u pobjedi "sokolova" protiv Kozare (3:1) postigao dva gola.

Samo u drugom kolu Kokot se nije našao u MONDO Timu kola, a na svom kontu već je sakupio šest pogodaka na pet odigranih utakmica.

U nekompletnoj petoj rundi neće se naći fudbaleri Alfa Modriče i banjalučkog Borca, s obzirom da je duel ovih timova odgođen za 26. septembar.

I proteklog vikenda među najsupješnijim na terenima Srpske bili su fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Debitant u prvoligaškom društvu nastavio je sjajnu seriju rezultata, te je domaćom pobjedom 3:1 protiv zvorničke Drine sačuvao lidersku poziciju.

Dušan Ristić, koji u našoj rubrici trenutno vodi sa sedam bodova, ponovo je bio ključna figura u timu Dragana Mićića, s obzirom da je dva puta zatresao protivničku mrežu.

Osim njega, u timu kola iz Sloge našli su se strijelac trećeg pogotka Dragiša Komarčević, te mladi defanzivac Stanislav Panić. Talentovani lijevi bek, inače član U-19 reprezentacije Srbije, iz kola u kolo pruža sve bolje partije, pa se ustalio u prvoj postavi prvoplasirane ekipe prvenstva.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi trijumf ove sezone upisali su fudbaleri banjalučkog Željezničara, i to na "vrućem" terenu u Janji. Samim tim epitet trenera kola ponio je strateg "plavih" Zoran Ćurguz, kojem je ovo bila prva pobjeda otkako je došao na klupu ekipe s "Predgrađa".

Mladi Luka Kulenović još jednom je pružio odličnu partiju, zatresao mrežu Podrinja, pa se "ugurao" među 11 najboljih proteklog vikenda, uz defanzivca Nebojšu Babića, koji je osim sjajnog izdanja u odbrani, stigao da postigne i pobjedonosni gol.

Do gostujućeg trijumfa došli su i fudbaler Tekstilca. Veteran na golu Dervenćana Dejan Plisnić zaključao je sve prilaze svom golu, što je iskoristio Slaviša Maksimović i pogodio za tri boda "krojača".

Jedini meč bez pobjednika odigrali su Sloboda i Sutjeska. Duel u Krupi na Vrbasu okončan je rezultatom 1:1. Nemanja Vidović s jedne i Đorđe Okuka s druge strane bili su strijelci, što je bilo dovoljno da se nađu u idealnom timu kola, dok je među najboljim u redovima Fočaka bio defanzivac Marko Mrgud.

Je li po vašem mišljenju neko drugi zaslužio da se nađe u TIMU KOLA?

Pišite nam. čekamo vaše komentare...

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TABELA (5. KOLO):

7 bodova - Dušan Ristić (Sloga),
6 - Zoran Kokot (Slavija),
5 - Neđo Šuka (Alfa Modriča),
4 - Đorđe Okuka (Sutjeska),
3 - Dragiša Komarčević (Sloga), Nemanja Vidović (Sloboda),
2 - Dejan Rašević, Marko Mrgud (Sutjeska), Neven Bunić (Kozara), Dragan Jolović (Tekstilac), Goran Lukić (Alfa Modriča), Demir Jakupović (Borac), Luka Kulenović (Željezničar),
1 - Boriša Bodiroga, Bojan Mihajlović, Vučina Šćepanović, Nikola Popovac (Slavija), Srboljub Jandrić, Mile Paštar (Kozara), Miloš Žeravica, Aleksandar Radulović (Borac), Ivan Delić, Stanislav Panić (Sloga), Aco Đokić, Blaško Guzijan, Milun Avramović (Podrinje), Marko Bogičević, Siniša Jevtić (Drina), Mihajlo Savanović, Srđan Malinović (Sloboda), Asmir Avdukić, Nebojša Babić (Željezničar), Mitar Trifković (Alfa Modriča), Dejan Plisnić, Slaviša Maksimović (Tekstilac).

TABELA TRENERI:

1 - Dragan Mićić (Sloga), Željko Vranješ (Sloboda), Miljan Radanović (Sutjeska), Marko Stojić (Alfa Modriča), Zoran Ćurguz (Željezničar).

LISTA STRIJELACA:

6 golova - Zoran Kokot (Slavija),
5 - Dušan Ristić (Sloga),
3 - Neđo Šuka (Alfa Modriča), Siniša Jevtić (Drina), Dejan Rašević (Sutjeska)...

------------------------

PRVA LIGA RS - 5. KOLO:

Podrinje - Željezničar 1:2 (0:1)
/Vujić 56 - Kulenović 37, Babić 61/

Rudar Prijedor - Tekstilac 0:1 (0:0)
/Maksimović 52/

Slavija - Kozara 3:1 (2:0)
/Kokot 7, 25, Bunić 59 autogol - Glišić 64/

Sloboda - Sutjeska 1:1 (1:1)
/Vidović 12 - Okuka 23/

Sloga - Drina 3:1 (1:0)
/Komarčević 15, Ristić 54, 80 - Spasojević 86/

Odgođeno za 26. septembar:

Alfa Modriča - Borac (19.30)

TABELA: Sloga 13, Slavija 12, Borac (-1) 10, Sutjeska 7, Kozara 7, Sloboda 7, Željezničar 5, Tekstilac 5, Podrinje 5, Alfa Modriča (-1) 4, Drina 2, Rudar Prijedor 2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC