• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Gordić je htio doći, imam poruke

Autori mondo.ba Autori Fena

Bura oko nedolaska Nemanje Gordića na pripreme reprezentacije ne jenjava.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sedam dana nakon okupljanja večerašnjim treningom u Skenderiji završila je mini pripreme za predstojeće susrete kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Zmajeve" očekuju dva susreta u okviru četvrtog ciklusa kvalifikacija protiv Finske u gostima i Češke Republike u Sarajevu. Izabranici selektora Jasmina Repeše sutra u jutarnjim satima putuju u Finsku, gdje će odigrati prvi meč u ovoj fazi takmičenja.

Selektor Repeša zadovoljan je radom igrača i vjeruje da su za kratko vrijeme napravili mnogo posla te da relativno spremni dočekuju predstojeće utakmice.

"Nismo bili zajedno cijeli tok priprema što je otežalo rad, ali su u takvoj situaciji bili i drugi. Zadovoljan sam saradnjom igrača i svim što nas je pratilo okolo, sve je bilo u redu i imam samo riječi hvale za sve što je do sada bilo. Sada ulazimo u najbitniju fazu, finalizaciju priprema za utakmice pritiv nimalo laganih protiv protivnika. Mislim da smo i na tom planu dosta napravila i da prilično spremni čekamo utakmice", rekao je Repeša novinarima nakon večerašnjeg treninga.

Ističe da su Finska i Češka dvije reprezentacije sa sličnim načinom igranja.

"Mnogo trče na otrvorenom terenu, daju puno lakih poena i ako im se to dozvoli onda je jako teško igrati s njima. Ukoliko se iskontrolira ritam onda su nam šanse dobre", zaključuje selektor BiH.

Kada je u pitanju nedolazak Nemanje Gordića na pripreme selektor ističe da to nije narušilo atmosferu u ekipi, mada se radi o izostanku igrača koji igra na "kritičnoj poziciji".

Selektor je čak i ponudio da pokaže poruke koje je dobijao od Gordića i Aleksandra Džikića u kojima je plejmejker Budućnosti izrazio želju da dođe na okupljanje

"Gorda je htio po svaku cijenu doći i to mu nije omogućeno, a ostaje žal zašto je drugima iz te ekipe omogućeno, a njemu nije. Nije istina da je on odbio doći, mogu vam pokazati poruke i od igrača i od trenera, gdje se sve vidi", rekao je Repeša federalnim medijima i tako "demantovao" današnje saopštenje evroligaša iz Podgorice.

Kada je u pitanju igrački kadar, Repeša je izjavio da Sulejmanović neće putovati zbog bolova u koljenu, kao ni Zahiragić. U Finsku će putovati ostalih 11 igrača sa priprema, a njima će se sutra priključiti i Kikanović.

Povratnik u reprezentaciju BiH i najveća zvijezda tima Jusuf Nurkić takođee ističe da se ekipa dobro spremila za kratko vrijeme te najavljuje veliku brobu.

"Daćemo sve od sebe i to je ono što možemo obećati iz ovih utakmica", rekao je centar Portland Trejlblejzersa.

Ističe da mu je uživanje raditi sa selektorom Repešom koga poznaje iz dana kada je nastupao za Cedevitu.

"Sa selektorom Repešom je raditi uživanje. Mi sme poznajemo još iz Cedevite tako da znamo šta očekivati jedan od drugog", ističe Nurkić.

Reprezentacija BiH će meč protiv Finske igrati 12. septembra u Espou, a četiri dana kasnije u Skenderiji dočekuje Češku.

/Musa: Spremni smo, želimo dvije pobjede/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC