• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Duel sa Indijom jedan od istorijskih

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije pred meč Dejvis kupa u Kraljevu podseća da će teniseri ubuduće veoma retko igrati pred domaćom publikom.

 Dejvis Kup Srbija Indija Dušan Lajović Izvor: MN PRESS

Jedan od vodećih srpskih tenisera, Dušan Lajović, rekao je da je predstojeći duel sa Indijom "jedan od istorijskih", pošto bi mogao da bude poslednji koji reprezentacija igra na domaćem terenu, s obzirom na već ozvaničenu promenu formata takmičenja.

"Drago mi je što sam zdrav i spreman da se ponovo takmičim za Srbiju i drago mi je što smo domaćini. Možda je ovo jedan od poslednjih mečeva koje ćemo igrati kod kuće, jer je Dejvis kup reformisan nakon 118 godina od osnivanja. Neće više biti velike mogućnosti da se igra kod kuće, jer samo mečevi u februaru će donositi domaćinstvo ili gostovanje i to ako budete u grupi tih reprezentacija. Velika promena sledi, meč u Kraljevu koji ćemo igrati protiv Indije je jedan od istorijskih", rekao je Lajović, a preneo Teniski savez Srbije.

Meč u Kraljevu, koji se igra u okviru plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi, na programu je od petka do nedelje. Naš tim odabrao je da se igra na šljaci.

Lajović je rekao da se uželeo reprezentacije, timskog duha i zajedničih trenutaka sa saigračima.

"Viđamo se i družimo i na ATP turnirima, ali nije to isto. Reprezentacija je nešto posebno i neprocenjivo", rekao je 56. teniser sveta.

S obzirom na to da Novak Đoković i Filip Krajinović ovog puta nisu u sastavu, Lajović će biti najbolje rangirani teniser u duelu Srbije i Indije.

"Za svaki meč, protiv bilo kog protivnika treba se spremiti 100 odsto. Nikad se ne zna, rang i znači i ne znači mnogo. Rad, red, disciplina, vera i posvećenost zadatku donose željeni rezultat. To je ono čime se ja vodim uvek i tako će biti i ovaj put", naveo je on.

Lajović je izrazio nadu da će publika podržati ekipu na putu do pobede nad Indijom, koju, kako je naveo, neće potceniti.

"Tim Indije nije za potcenjivanje, iako su slabije rangirani od nas. Oni isto kao i mi u svaki meč za nacionalni tim ulaze sa žarom i željom za pobedom. Sve ovo obećava i najavljuje divan sportski vikend u Kraljevu, koji će verujem biti završen pobedom Srbije".

Govoreći o proteklom delu sezone, Lajović je izrazio zadovoljstvo ostvarenim, otkrivši da će posle Dejvis kupa igrati na turnirima u Kini - u Šenženu, Pekingu i Šangaju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC