• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još dvije kompanije žele da lete iz Banjaluke

Autor mondo.ba

Dvije aviokompanije zainteresovane da lete sa Aerodroma Banjaluka, rečeno je na konferenciji posvećenoj banjalučkom aerodromu.

 Još dvije kompanije žele da lete iz Banjaluke Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Osim Rajanera imamo još dva vrlo zvučna imena koja žele da predstave svoju poslovnu ponudu za letove iz Banjaluke", rekla je danas premijerka RS Željka Cvijanović na konferenciji pod nazivom "Aerodrom Banjaluka u funkciji razvoja regije", prenosi E-kapija.

Dodala je da jedna od te dvije kompanije želi povezati one aerodrome u regionu koji nisu puno frekventni kako bi se bolje organizovao transport putnika iz cijelog regiona, što Vlada RS podržava. 

Inače, kako je navela, sa irskim Rajanerom imaju i nove planove. 

"Sa Ryanairom pregovaramo i za uvođenje dvije nove linije. U planu su Švajcarska i Austrija", istakla je Cvijanović. 

Direktor banjalučkog aerodroma Duško Kovačević rekao je da analitičari predviđaju da će kroz aerodrom tokom 2019. godine proći oko 120.000 putnika, što je istorijski momenat za njih.

"Prošle godine je opsluženo oko 20.850 putnika, a u 2018. očekujemo između 22.000 i 23.000 putnika. Povećanje broja putnika biće rezulat dolaska Rajanera. Za iduću godinu agencija Kontiki razmišlja da uvede čarter let za Grčku, najvjerovatnije za Atinu, a moguće je uvođenje čarter leta ka Tivtu", kaže Kovačević, piše E-kapija.

Direktor Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da Rajaner spada među prve tri "loukost" kompanije u Evropi, koja danas ima najnovije avione prosječne starosti oko četiri godine. 

"U ovoj godini dobijamo tri značajne linije, što nikada do sada nije bila praksa - da se u istoj godini potpiše ugovor i da imamo letove. Obično aviokompanijama treba oko godinu dana da se te linije promovišu i uvrste u listu letova, a mi smo to uradili za šest mjeseci", istakao je Račić. 

Irska aviokompanija Rajaner od oktobra ove godine će iz Banjaluke poletjeti za Stokholm, Brisel i Memingen.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE