• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujić: Ibišević je posebno fantastičan

Autor mondo.ba

Srpski reprezentativac Marko Grujić prezadovoljan je adaptacijom u berlinskoj Herti, gdje mu je mnogo pomogao internacionalac iz Bosne i Hercegovine Vedad ibišević.

Ovog ljeta je Marko Grujić stigao iz Liverpula na pozajmicu i u srijedu je poslije treninga Herte odvojio neko vrijeme za autograme i fotografisanje sa navijačima, a potom i za prvi intervju u Njemačkoj za klupski sajt.

POVEZANE VIJESTI

O prvoj nedjelji u Berlinu...

"Do sada je sve dobro, mogu reći da sam više nego zadovoljan. Od prvog dana, sve je bilo savršeno, uključujući i naše rezultate. Igrali smo dvije utakmice i osvojili šest bodova (protiv Nirnberga - 1:0, odnosno Šalkea - 0:2) pa želimo nastaviti u istom ritmu. U subotu imamo težak meč (u Volfsburgu), ali na nama je da damo maksimum".

O brzoj adaptaciji na novu sredinu...

"Vrlo dobro sam se uklopio u tim i u dobrim sam odnosima sa saigračima. Svi mi pomažu na terenu, ali i izvan njega. Momci su fantastični, a posebno Vedad Ibišević jer govorimo istim jezikom. To mi mnogo olakšava stvari".

O konkurenciji na sredini terena...

"Kao tim, igrali smo u grupama i brzo smo se upoznali, pa nije iznenađenje da radimo dobre stvari. Arne Majer je jedan od najtalentovanijih igrača sa kojima sam igrao, a Ondrej Duda je pokazao Šalkeu šta može da uradi. Ko god da igra najbolje, biće starter".

O berlinskom klubu...

"Poznavao sam neke ljude u klubu i prije dolaska. Uostalom, prošle godine smo igrali jedni protiv drugih, mada nisam nastupio zbog povrede. Klub ima visoke standarde i želimo napraviti što više u Bundesligi i u Kupu Njemačke. Vidjećemo šta ćemo uspjeti, a biće uzbudljiva sezona".

O njegovom stilu fudbala...

"Volim kratke pasove i pokušavam stvarati šanse za saigrače. Nije sve u postizanju golova već i opomaganju ekipi. Znam da moram popraviti svoje odbrambene zadatke, radim naporno na tome. Takav je fudbal - morate uvijek pronaći način da napredujete".

O ličnim kvalitetima...

"Biću skroman i ne bih govorio o individualnom kvalitetu. Neka drugi pričaju o tome. Mi smo mlada ekipa sa napornim radom doći će i rezultati. Želimo pokazati na mečevima ono što radimo na treninzima".

O trenutkom mjestu na tabeli Bundeslige...

"Mi smo treći, ali imamo samo dvije utakmice. Bilo bi sjajno da ostanemo na ovoj poziciji i u maju naredne godine. Šest bodova iz dvije utakmice je savršen početak. Moramo to i da zadržimo".

O fudbalu u Premijer ligi i Bundesligi...

"Poprilično su prvenstva slična. Tempo i intenzitet su na vrhunskom nivou i to je razlog zašto sam došao u Hertu. Ovdje ima puno mladih igrača, možemo se razvijati i pokušati pomoći jedni drugima. Štaviše, možemo mnogo da naučimo iz međusobnih iskustava".

O kontaktima sa Liverpulom...

"To je veliki klub, gdje radi mnogo ljudi. Imaju menadžera koji se posebno bavi fudbalerima na pozajmicama. U kontaktu smo najmanje dva puta nedjeljno i on takođe gleda sve utakmice".

O učenju njemačkog jezika...

"Imao sam prvu lekciju u utorak, a ukupno dva ili tri časa sedmično. U školi sam učio njemački, ali to je bilo davno. Međutim, malo mi pomaže pri pokušaju razumijevanja na terenu. Nadam se da ću za dva mjeseca uspjeti da dam intervju na njemačkom jeziku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC