• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odgovorila Jankoviću: Spor je tek počeo

Autor mondo.rs

Sapštenje KK Crvena zvezda mts povodom otvorenog pisma njenog (dosadašnjeg) igrača Stefana Jankovića. Crveno-beli ističu da nisu dobili nikakvu informaciju o donesenoj odluci.

 Zvezda odgovorila Jankoviću: Spor je tek počeo Izvor: MN PRESS

Nije se dugo čekalo na reakciju Crvene zvezde na obraćanje Stefana Jankovića, koji je u sredu popodne saopštio da je odlukom Arbitražne komisije KSS postao slobodan igrač i najavio da će tužiti crveno-bele, jer su mu ovog leta osporavali pravo da promeni klub.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celini.

"KK Crvena zvezda mts iznenađen je činjenicom da je igrač Stefan Janković objavio otvoreno pismo javnosti, u kome smo i mi kao klub informisani da on 'više nije igrač KK Crvena zvezda mts'?

Zato se pitamo, pošto mi kao klub nismo dobili nikakvu informaciju, niti pisanu dokumentaciju ili odgovor iz registracione komisije KSS, da je spor po tom pitanju rešen, odakle igraču Stefanu Jankoviću informacija, kada je mi, kao strana u sporu, niti naše advokatske kancelarije, nemamo?

O čestitosti pisma koje je u formi otvorenog prezentovao javnosti 'nevini' Stefan Janković, dovoljno govori i tvrdnja da će 'od današnjeg dana igrač u saradnji sa svojim menadžerima: Rade Filipović, Vlada Dragutinović (član uprave jednog drugog kluba) i Marko Gujaničić (direktor i saradnici u menadžerskoj agenciji BDA) razmotriti interesovanje klubova i doneti odluku gde će nastaviti karijeru'?

Da ne bude zabune, KK Crvena zvezda mts kao ozbiljna organizacija, ne može da se osloni na paušalne informacije poput onih: da je Stefan Janković protivno svim pravilima potpisao papir (predugovor ili ugovor) vredan 80 hiljada evra za narednu sezonu sa jednim drugim klubom, da je igrač Stefan Janković pomno pratio pored terena utakmicu jednog domaćeg i rumunskog tima pre nekoliko dana, da je kao pravnog zastupnika u ovom sporu Stefan Janković angažovao advokata koji je bio član UO jednog drugog kluba, a takođe je bio i branilac pojedinih pripadnika jedne navijačke grupe u sporu sa jednom novinarkom.

Međutim, ono što u ovom trenutku KK Crvena zvezda NE ZNA, niti je dobila bilo kakvu potvrdu iz registracione komisije KSS, je da je ovaj proces okončan. Posebno smo iznenađeni da igrač Stefan Janković (možda) ZNA da je dobio spor, koji je, da informišemo javnost, tek počeo u utorak 11. septembra 2018. godine, u prostorijama Košarkaškog Saveza Srbije - i to usmenom raspravom koja predviđa još nekoliko koraka u tom procesu, do donošenja konačne odluke?

Ako je tako, svaka čast na ekspeditivnosti predsedniku registracione komisije KSS i advokatu Nebojši Mihailoviću, ujedno članu arbitraže OKS i članu komisije za žalbe arbitraže FIBA?

Ne treba zaboraviti da je KK Crvena zvezda o svakom svom koraku i preduzetoj meri uredno obaveštavala registracionu komisiju KSS, o čemu imamo validnu dokumentaciju, overenu od strane KSS, kao i da je KK Crvena zvezda sve svoje finansijske i ostale obaveze prema igraču Stefanu Jankoviću i njegovoj menadžerskoj agenciji BDA sports, u potpunosti izmirila.

Međutim, onda će KK Crvena zvezda mts svoje pravo kontratužbom potražiti u Olimpijskom komitetu Srbije i mnogim drugim sudovima u Srbiji, prema svima koji su učestvovali ili učestvuju u ovom skandalu, a zbog narušavanja, kako ugleda i brenda KK Crvena zvezda, tako i zbog nanošenja finansijske štete klubu.

KK Crvena zvezda mts"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC