Ukinut najpopularniji telefon i nekoliko drugih

Autor:

Nakon što su stigli novi iPhone uređaji Apple je odlučio da drastično “saseče“ ponudu starih modela. Ukinut i najprodavaniji telefon u proteklih godinu dana!

Ukinut najpopularniji telefon i nekoliko drugih Foto: Promo / Apple

Svi bi trebalo da kupe nove iPhone uređaje, naravno! Stoga je Apple odlučio da napravi najdrastičniju čistku starih modela u svojoj ponudi i ukinuti su SVI modeli, koji imaju 3.5 mm audio ulaz. Dakle, od 12. septembra više se ne proizvodi NIJEDAN iPhone, koji ima 3.5 mm audio ulaz i ovi telefoni će se prodavati samo dok ih ima na stanju u prodavnicama i kod operatora.

Apple je prvi put odlučio da uradi ovako nešto i prilično smo iznenađeni i mi, kao i vi.

Još jedno iznenađenje - ukida se i iPhone X. Ovo, možda nije toliko veliki šok, kao što je ukidanje prethodno pomenutih iPhone-a, pošto se već neko vreme šuškalo o tome. Ipak, tokom promocije pomislili smo da će ga Apple svakako zadržati, jer je to i zvanično najprodavaniji telefon na svetu, po podacima kompanija, koje se bave istraživanjem tržišta, ali i po podacima Apple kompanije.

Prodato je preko 60 miliona iPhone X telefona, što je manje nego što je projektovano, ali je daleko od tvrdnji nekih stručnjaka za prognoze na tržištu, da će iPhone X biti neuspeh. Zapravo, iPhone X je bio izuzetan “performer“ u smislu podizanja prosečne zarade prodatog iPhone telefona, a preko 98 odsto kupaca je zadovoljno ovim telefonom.

Svi vi, koji imate iPhone X ili iPhone sa ulazom za slušalice, koji je 3.5 mm, sada, zapravo imate komadić istorije u svojim rukama - uživajte u njemu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

Ostale vijesti