Vico Zeljković ili Dragomir Ilić na čelu PFSBL?

Autor:

Za mjesec dana biće izabrano novo rukovodstvo Područnog saveza Banjaluka.

Vico Zeljković ili Dragomir Ilić na čelu PFSBL? Foto: MONDO/Nikola Janković

Upravni odbor Područnog fudbalskog saveza Banjaluka zakazao je za 12. oktobar vanrednu sjednicu Skupštine PFSBL, na kojoj će biti izabran novi predsjednik, Upravni odbor, te komisije i tijela saveza.

Izbor novog rukovodstva bio je potreban nakon što je aktuelnom predsjedniku, Drašku Iliću, Fudbalski savez RS izrekao suspenziju od godinu dana na obavljanje ove funkcije zbog kršenja Statuta FSRS.

Jedan od kandidata za nasljednika Draška Ilića, kako saznajemo, biće Vico Zeljković, predsjednik Borca, koji je proteklih dana radio na prikupljanju dovoljnog broja potpisa za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine, ali je ona u međuvremenu zakazana od strane Upravnog odbora PFSBL.

Protivkandidat Zeljkoviću biće Dragomir Ilić, direktor Krupe.

"Kandidovaću se za predsjednika Područnog saveza Banjaluka i očekujem da ću dobiti podršku svojih fudbalskih prijatelja. Radićemo za dobrobit banjalučkog fudbala, a biće tu i promjena u samom savezu“, rekao je Ilić za MONDO.

Budući predsjednik PFSBL na sjednici 12. Oktobra predložiće Upravni odbor koji će potvrditi skupština, a biće izabrani i novi članovi Disciplinske i Apelacione komisije, te Tužilac i Arbitražni sud PFSBL.

Ostale vijesti