• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Moramo igrati kao u zadnjoj četvrtini

Autor mondo.ba

Selektor BiH Jasmin Repeša i reprezentativac Elmedin Kikanović složni da igra “zmajeva” mora biti kao u posljednjih 10 minuta meča protiv Finske.

 Jasmin Repeša izjava Finska - BiH Izvor: MN PRESS

Reprezentacija BiH poražena je od Finske rezultatom 85:81 u kvalifikacijama za Mundobasket, u meču koji je bio neizvjestan tek pred sam kraj.

Finci su vodili cijelu utakmicu, imali i 21 poena prednosti, da bi “zmajevi” u posljednjoj četvrtini prišli na samo tri poena, međutim, bilo je već kasno.

Salin rešetao - "Zmajevi" se ponadali, pa pali

Selektor Jasmin Repeša poslije utakmice rekao je da njegova ekipa nije zaslužila pobjedu, ali i da je vidio ipak nešto pozitivno.

"Zadovoljan sam samo jednim segmentom igre, defanzivnim skokom. U ostalim elementima nismo bili konstantni. Zadnja četvrtina je pokaz kako ovaj tim treba igrati. Žao mi je jer smo 30 minuta igrali veoma loše, ali sam vidio ipak nešto pozitivno. Nismo odustajali, ali nismo zaslužili pobjedu", rekao je Repeša.

Reprezentativac BiH Elmedin Kikanović je takođe istakao da je igra u zadnjoj četvrtini protiv Finske ono čemu on i saigrači trebaju težiti.

"Čestitam Finskoj. Nismo bili konstantni 40 minuta, dozvolili smo im dosta šuteva. Igrali smo previše mekano i nismo bili dovoljno agresivni. Dali smo sve od sebe u posljednjoj dionici, vratili smo se, ali smo potrošlili previše energije. Naučili smo lekciju kako trebamo u budućnosti igrati", rekao je Kikanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC