• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baka priželjkuje trijumf u derbiju Hercegovine

Autori mondo.ba Autori Fena

"Plemići" žele nastavak pobjedničke serije.

Fudbaleri Zrinjskog na reprezentativnu pauzu otišli su s tri uzastopne pobjede u Premijer ligi BiH, a u nastavku prvenstva u subotu ih na stadionu "Pod Bijelim brijegom" očekuje hercegovački derbi i sudar sa Širokim Brijegom.

Trener "plemića" Blaž Slišković zadovoljan je povratkom forme i nada se novim bodovima u subotu.

"Sutrašnja utakmica sigurno će biti teška za nas, iako možemo reći da smo u ovom trenutku u boljoj formi nego Široki Brijeg. Ali, to nam je po tradiciji opasan protivnik, koji u Mostaru uvijek igra kvalitetno", kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Istakao je kako ga posebno raduje i optimizmom puni posljednja prvenstvena utakmica Zrinjskog na gostovanju kod Krupe (pobjeda Zrinjskog 2:1).

"Po mom mišljenju, odigrali smo jednu od najkvalitetnijih utakmica otkad je Krupa u Premijer ligi BiH. Uvijek smo se protiv njih mučili, ali u toj utakmici je sve izgledalo dobro od prve do zadnje minute. Iako smo gubili, vjerovao sam da ćemo pobijediti, i tako je i bilo. Posebno me raduje trkačka moć koja se popravila u odnosu na utakmice protiv Zvijezde i posebno protiv Tuzle, gdje smo izgledali nemoćno, rekao bih čak jadno", rekao je trener Zrinjskog.

SEDLOSKI

"Znamo gdje dolazimo, znamo ko je Zrinjski. Uostalom, trostruki su uzastopni prvaci BiH. Ali, derbi je uvijek posebna priča, želim od svojih igrača da pruže maksimum, da im se vrati osmijeh na lica, a hoće li to biti dovoljno za bod ili tri, vidjećemo. Zrinjski je u naletu, ima širok igrački kadar i odličnog trenera, ali mi se ne mislimo predati. Igraćemo svoj fudbal pa ko bude bolji neka pobijedi", rekao je za klupski sajt trener Širokog Brijega Goce Sedloski.

Što se tiče ekipe Širokog Brijega, Slišković je kazao kako očekuje njihov agresivan pristup od prve minute i borbu za svaku loptu.

"Iako se ekipa dosta promijenila u odnosu na prošlu sezonu, Široki je i dalje u vrhu. Imaju taj problem u završnici, malo zabijaju, ali isto tako mali i primaju. Igraju čvrst fudbal, imaju Matića koji trenutno igra u zavidnoj formi, imaju Čabraju za kojeg nikada ne znaš hoće li odigrati vanserijsku utakmicu ili će podbaciti, imaju Ćorića i Markovića po lijevoj strani, uvode i mlade igrače koji sigurno imaju motiv pokazati se pred novim trenerom... Sve nam to govori da niti u jednom trenutku ne smijemo potcijeniti Široki", dodao je.

Novi trener Širokog Goce Sedloskog zahtijevaće još agresivniju igru svoj ekipe, smatra Slišković.

"To može predstavljati problem ne samo za nas, već i za svaku drugu ekipu. Koliko oni mogu fizički izdržati i realizivati ono što od njih trener traži - to je veliko pitanje. Oni su protiv Želje izdržali 20 minuta totalne agresije i presinga, a nakon toga su se raspali. Nema u BiH ni jedne ekipe koja može igrati više od 15-ak minuta nekog presinga i agresije po cijelom terenu", tvrdi Slišković.

Nakon povratka na klupu Zrinjskog, Slišković je rotirao veliki broj igrača u potrazi za dobitnom kombinacijom, a sada najavljuje kako se toj praksi lagano bliži kraj.

"Vjerujem da neću još dugo rotirati. Pomalo neke stvari dolaze na svoje mjesto. Ali dok se ne uvjerim kojih je to 13-14 igrača na koje mogu računati, do kraja jesenjeg dijela prvenstva davaću priliku svim igračima koji su u kadru da pokažu šta mogu", naglasio je popularni Baka.

Za sutrašnju utakmicu Slišković neće moći računati na Damira Šovšića, koji se povrijedio na jučerašnjem treningu, kao ni na pojačanje u napadu Dalibora Veselinovića, čiji papiri još nisu gotovi.

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg igra se u subotu od 20 sati, a susret će direktno prenositi BHT1.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Petak:

Sloboda - Čelik (16.30 - sudi: Admir Šehović, Sarajevo) - prenos na Moja TV

Subota:

Zvijezda 09 - Krupa (16.30 - Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)
Sarajevo - Tuzla siti (19.30 - Goran Paradžik, Ljubuški) - Moja TV
Zrinjski - Široki Brijeg (20.00 - Elvis Mujić, Banovići) - BHT 1

Nedjelja:

GOŠK - Mladost (16.30 - Irfan Peljto, Sarajevo)
Željezničar - Radnik (19.30 - Luka Bilbija, Prijedor) - Moja TV

TABELA: Željezničar 17, Sarajevo 15, Zrinjski 15, Široki Brijeg 13, Radnik 13, Čelik 12, Sloboda 11, Krupa 10, Tuzla siti 7, GOŠK 6, Mladost 6, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC