• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Suma se nikako nije uklapao"

Autor mondo.rs

Trener Partizana Zoran Bata Mirković o odlasku najskupljeg igrača Sejdube Sume, o prvenstvu, o Zvezdi. "Imamo našu putanju, naše probleme, izazove... i dalje duvamo u svoju čorbu".

 Proleter-Partizan-8.-kolo-Superlige Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan juri Crvenu zvezdu da joj bar malo zagorča lep život koji trenutno živi.

Crno-belima je ostalo da probaju da u prvenstvu stignu i prestignu crveno-bele koji su na krilima velikog uspeha - plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, a to samo za sobom nosi i ogromnu količinu samopozdanja.

To je, možda, element koji crno-belima najviše nedostaje. Zato je svaka utakmica, a prva naredne je u subotu protiv Proletera u Novom Sadu, izuzetno bitna, podvlači trener Zoran Bata Mirković.

"Proleter je novajlija u Superligi i dobro je startovao. Reč je o čvrstoj, disciplinovanoj ekipi, izuzetno fizički jakoj, opasnoj na prekidima. Očekujem da malo napadnu, igraju kod kuće, pa bismo i mi imali malo više prostora za našu ideju. Očekuje nas težak zadatak, ali smo u istoj situaciji kao i pre mesec dana - svaka utakmica je bitna zbog svega - priključka na tabeli, samopouzdanja, x stvari", rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Partizan će u Novom Sadu igrati protiv Proletera u subotu od 16 časova (prenos na TV Arena Sport 1). Biće to njihov prvi međusobni prvenstveni duel, a prethodno su se sastajali tri puta u Kupu i svaki put radovali su se crno-beli: 2:1 (2009), 3:0 (2010), 4:1 (2012). 

JOŠ JEDNOM APEL - POMOZIMO DUKIJU!

Sa konferencije za novinare još jednom je upućen apel svima da uplate pomoć malom Dušanu Todoroviću koji mora što pre da ode na operaciju kako bi mu bio spasen život.

Upitan da li će Partizanu, možda, ići na ruku to što će Zvezda igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, pa će samim tim imati i manje vremena za odmor za prvenstvene utakmice, Mirković je odgovorio da Zvezda ima bezmalo 30 igrača i da ima dovoljno prostora za rotaciju.

"To su stvari o kojima oni brinu, mi imamo našu putanju, naše probleme, naše izazove. I sada, kao i pre mesec dana, gledamo i duvamo u svoju čorbu", dodao je on.

Partizan će ubuduće igrati bez Sejdube Sume, najskuplje plaćenog igrača u svojoj istoriji, koji je otišao na pozajmicu u Izrael.

Na pitanje kakav je bio Suma, Mirković je odgovorio:

"Od prvog dana nekako kao da je bio u kontraritmu od cele ekipe, cele ideje. Ne znam da li je imao nekih posebnih razloga za to, nekih posebnih problema, ali nikako nije mogao da se uklopi u zahteve".

Osim kažnjenog štopera Nemanje Miletića (pauza zbog crvenog kartona) i jednog od stranaca koji će prinudno morati da pauzira zbog broja inistranih fudbalera u timu po utakmici, svi ostali su na raspolaganju Zoranu Mirkoviću.

Ali, jedan od protivnika Partizana je i umor, jer su pojedini bili sa reprezentacijama, poput mlađih fudbalera sa Mladom reprezentacijom Srbije i Gorana Zakarića, reprezentativca BiH.

"Takav je ritam za sve pa i za nas, umor ćemo morati da zaboravimo. Sa ovim ljudima koji su bili ove radili smo na svemu, na fizičkoj kondiciji, taktičkim stvarima", rekao je trener Partizana.

Upitan da li je zadovoljan onima na koje može da računa, odgovorio je:

"To su moji ljudi, ja u njih verujem, nastavljamo dalje zajedno, ne možemo drugačije".  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC