ANKETA: Rušenje "Rajka" ili rekonstrukcija?

Autor:

Da li ste za rušenje sadašnjeg stadiona Crvene zvezde ili za kompletnu rekonstrukciju?

ANKETA: Rušenje "Rajka" ili rekonstrukcija? Foto: MN Press/arhiva

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izneo je ideju koja ide u duhu sa vremenom u kojem živimo. Ali, i koja bi mogla da bude "revolucionarna" kada je reč o sentimentalnim navijača beogradskog kluba.

U intervjuu za TV Kopernikus, Terzić je rekao da rekonstrukcija stadiona "Rajko Mitić" jeste jedno od rešenja, ali i da je mnogo isplativije da se sadašnji stadion sruši i da se na njegovom mestu sagradi novi, koji bi imao druge sadržaje od kojih bi mogli da se pokriju određeni troškovi održavanja objekta.

Stadion Crvene zvezde izgrađen je od "samodoprinosa" radnog naroda u ono komunističko-socijalističko vreme (kako se tada zvalo navodno dobrovoljno odvajanje zaposlenih od njihovih plata), mada je, naravno, bilo i dobrovoljnih priloga zaljubljenika u Zvezdu, a bila je organizovana radna akcija da se napravi taj sportski objekat, koji je, do postavljanja stolica, bio jedan od najvećih u ovom delu Evrope.

Stadion je otvoren 1. septembra 1963. gdine, a strelac prvog gola bio je Dušan Maravić protiv Rijeke.

Ideja da se stadion Crvene zvezde poruši i da se na njegovom mestu izgradi novi je "na dugom štapu", to je tek mišljenje Terzića koje je preneo, kako je sam rekao, u direktnom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, inače velikim navijačem Zvezde.

Mnogi navijači Zvezde, sentimentalno vezani za sadašnji stadion koji je svojevremeno dobio nadimak "Marakana" po ugledu na onaj u Brazilu, imaće, verovatno, negativan osećaj u vezi sa ovom idejom, ali ekonomski gledano, postoje sva opravdanja za izgradnju novog.


Ostale vijesti