• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Đere je uspeo! Srbija vodi 1:0

Autor mondo.rs

Dejvis kup selekcija Srbije povela protiv Indije u Kraljevu u duelu za opstanak u Svetskoj grupi, pošto je Laslo Đere upisao prvi trijumf za reprezentaciju

Laslo Đere imao je peh posle samo četiri odigrana gema na startu meča protiv Indije u baraž meču Svetske grupe Dejvis kupa, ali je uprkos tome uspeo da ostvari važnu, prvu reprezentativnu pobedu i obezbedi Srbiji prvi poen.

Laslo Đere - Ramkumar Ramanatan 3:1, po setovima 3:6, 6:4, 7:6 (7:2), 6:2.

Đere je izvrnuo zglob u pokušaju da stigne loptu u prvom setu, ali je uprkos tome što je to izgledalo kao bolna i ozbiljnija povreda, nastavio da se bori. Tom prilikom je i odrao koleno, zbog čega je morao da dobije i pomoć lekara.

Malo poznati indijski teniser Ramkumar Ramanatan iskoristio je nešto tromiju i oprezniju igru srpskog igrača i napravio brejk, koji mu je omogućio i da povede na meču.

Ipak, Đere nije posustao. Naprotiv. Pred domaćom publikom na velikoj reprezentativnoj sceni predstavio se u najboljem svetlu. Iskoristio je prvu priliku u trećem setu, prilikom vođstva od 5:4 da stigne izjednačenja u setovima.

U trećem je napravio još veći uspeh, jer je posle 0:2, odmah vratio rivalu istom merom (2:2), a onda u taj-brejku odigrao odlično. Dobio je dva poena na servis Indijca i stekao prednost od 4:0, koju nije ispustio.

Poveo je sa uspehom priveo nkraju u četvrtom setu, kada je na servis rivala sa dva sjajna riterna stekao prednost (3:2), a onda vrlo brzo ponovio isto i "slomio" Ramanatana (5:2).

Đere je tako stigao do prve pobede u Dejvis kupu, u ukupno trećem nastupu za reprezentaciju.

"Osećao sam veliki pritisak pre ovog meča, veći nego u debiju za reprezentaciju prošle godine pred velikim brojem francuskih navijača. Mnogo sam želeo trijumf, mučio sam sam se sa sobom koliko i sa protivnikom i zato mi je drago što sam uspeo da Srbiji donesem prvi bod", otkrio je srpski teniser u izjavi za RTS posle pobede.

On je dodao da na sreću nije doživeo težu povredu kada je na startu meča izvrnuo zglob.

"Noga je u redu. Mislim da nije ništa ozbiljno, jer sam bez problema mogao da odigram ceo meč".

Kao odlučujući momenat na meču označio je trenutak kada je savladao svoje nerve.

"Prelomni trenutak je bio kada sam se izborio sa pritiskom, ali i u četvrtom setu, kada sam sam spasao brejk loptu i poveo 4:2", rekao je Laslo Đere.

U drugom meču dana sastaće se Dušan Lajović i Prajneš Gunesvaran, trenutno 162. teniser na ATP listi.

Pobednik meča Srbija - Indija izboriće opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, dok će poraženi tim igrati u nižem rangu takmičenja sledeće godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC