• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik još sanja Jugoslaviju

Autor mondo.ba

Tuzlaci ni u duelu sa Čelikom protivničku mrežu nisu uspjeli zatresti u prvom poluvremenu, ali jesu u nastavku, čime je nastavljena agonija Zeničana u Tuzli, koji na pobjedu na "Tušnju" čekaju još od vremena bivše države.

  Sloboda iz Tuzle na "Tušnju" pred oko 1.500 gledalaca, u premijernom meču devetog kola Premijer lige BiH, minimalnim rezultatom savladala je zenički Čelik, a gol vrijedan tri boda iz penala postigao je Antonio Vidović.

SLOBODA - ČELIK 1:0 (0:0)

Imali su Tuzlaci pregršt prilika tokom prvih 45 minuta, ali nisu postigli gol.

Zanimljivo, bio je ovo deveti uzastopni meč ove sezone na kojem fudbaleri Slobode nisu uspjeli zatresti protivničku mrežu u prvom poluvremenu.

Srećom po njih, početkom nastavka uspjeli su konačno savladati Branislava Ružića, čija mreža se zatresla nakon punih 461 minut.

U 58. minutu Tin Karamatić bio je neoprezan u svom šesnaestercu, srušio je mladog Amara Beganovića, a sudija Admir Šehović iz Sarajevo pokazao je na "bijelu tačku", odakle je precizan bio Vidović.

...
Izvor: Dailymotion/videsp

Zanimljivo da se samo sedam minuta kasnije arbitar Šehović požalio na povredu lijeve ruke, zbog čega je svoje mjesto morao da ustupi četvrtom sudiji, sugrađaninu Adisu Mulahasanoviću.

...
Izvor: Dailymotion/videsop

Do kraja se rezultat nije mijenjao, gosti su imali jalovu inicijativu, ali su domaći značaki odbranili prednost, pa je Čelik još jednom ostao bez trijumfa na "Tušnju", koji čeka još od vremena bivše Jugoslavije.

S druge strane, Sloboda je nastavila pozitivan niz u duelima sa Zeničanima, od kojih nije izgubila već tri godine.

U tom periodu ostvarila je šest pobjeda i dva remija, uz trijumf i remi u Kupu BiH.

Pomoćni trener Čelika Bakir Šerbo smatra da njegov tim nije zaslužio poraz.

"Sloboda jeste bila bolja prvih tridesetak minuta, a ostatak utakmice mi smo držali pod kontrolom. Primili smo gol iz 'penala' koji neću da komentarišem, nema nikakvog smisla da pričam o tome. Čestitam Slobodi na pobjedi, a na nama je da u narednim utakmicama pokušamo ostvariti bolji rezultat od ovog danas", rekao je Šerbo, a prenijela "Fena".

Šef stručnog štaba Tuzlaka Zlatan Nalić poslije utakmice indirektno je priznao da je SLoboda morala dobro da "zapne" da osvoji tri boda protiv Čelika.

"Prvi put sam imao utakmicu da branim rezultat 1:0. Pobjeda je pobjeda i vrlo bitno je početi pobjeđivati ovakve utakmice", naglasio je Nalić.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš (78. Vasiljević), Husejinović (90+1. Pirić), Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Alispahić (88. Salihović), Zukić, Ignjatović. Trener: Zlatan Nalić.

ČELIK: Ružić, Livaja, Dedić, Okić (83. Dilaver), Karamatić, Grahovac, Mehić, Jamak (83. Nikolić), Miletić, Jazvin (68. Alispahić), Juirina. Trener: Bakir Šerbo.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 9. KOLO:

Sloboda - Čelik 1:0 (0:0)
/Vidović 58 pen/

Subota:

Zvijezda 09 - Krupa (16.30 - Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)
Sarajevo - Tuzla siti (19.30 - Goran Paradžik, Ljubuški) - Moja TV
Zrinjski - Široki Brijeg (20.00 - Elvis Mujić, Banovići) - BHT 1

Nedjelja:

GOŠK - Mladost (16.30 - Irfan Peljto, Sarajevo)
Željezničar - Radnik (19.30 - Luka Bilbija, Prijedor) - Moja TV

TABELA: Željezničar 17, Sarajevo 15, Zrinjski 15, Sloboda (+1) 14, Široki Brijeg 13, Radnik 13, Čelik (+1) 12, Krupa 10, Tuzla siti 7, GOŠK 6, Mladost 6, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC