• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPSKA OPEN: Italijansko-argentinsko finale

Autor mondo.ba

U finalu 17. ATP čelendžera u Banjaluci, koji od ove godine nosi naziv Srpska open igraće Italijan Alesandro Đanezi i Karlos Berlok iz Argentine.

 Srpska open: Đanezi i Berlok u finalu Izvor: MONDO

Đanezi je u italijanskom polufinalu bio bolji od "zemljaka" Filipa Baldija u dva seta - 7:6, 6:4 u veoma neizvjesnom duelu.

Prvi set je odlučen poslije taj-brejka, nakon što su obojica tenisera osvojila po jedan brejk, da bi potom u sretniji i spretniji bio 247. reket planete i poveo sa 1:0.

U drugom setu takođe se igralo gem za gem, bez pravih prilika za oduzimanje servisa do 10. gema kada je drugu meč loptu iskoristio Đanezi i izborio plasman u finale.

A tamo ga očekuje bolje rangirani Argentinac Karlos Berlok (161. teniser na ATP listi), koji je bez previše muke savladao najprijatnije iznenađenje turnira, Francuza Žoana Sebastijana Tatloa, takođe u dva seta - 6:2, 6:4.

"Gaučos" je u prvom setu odmah osvojio brejk, uzvratio je ribrejkom mladi Francuz, da bi potom Berlok još dva puta oduzeo servis protivniku za vođstvo, da bi u drugom francuski teniser poveo sa 2:0 uz brejk.

Ipak, ne samo da ga protiv raspoloženog Argentinca mogao sačuvati već je do kraja izgubio još dva gema na svoj servis na banjalučkoj šljaci gdje je Berlok iskoristio prvu meč loptu za pobjedu.

Turnir Srpska open igra se u Banjaluci za nagradni fond od 85.000 evra, a pobjedniku će pripasti i 100 ATP poena uz novčanu nagradu od 12.250 evra.

Poraženom u nedjeljom finalu pripašće 60 ATP bodova i suma od 7.200 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC