Bez najave korisnicima izmenili opcije telefona

Autor:

Niste ni obraćali pažnju na to da Google to, zapravo može - zar, ne?!

0
A- A A+

Daljinski, bez prethodne najave, Google je resetovao i ponovo podesio neke od opcija cele aktivne serije Android telefona zasnovanih na Android 9.0 Pie operativnom sistemu. U toj grupi bili su svi korisnici u svetu, koji imaju Google Piixel, Essentials, Nokia i OnePlus telefone, koji imaju redovnu ili BETA verziju Android 9.0 Pie operativnog sistema.

Android Pie: Ovog neće biti!

Hiljade Android aplikacija prestaće da rade na Pie OS-u, evo zašto...

Google im je daljinski aktivirao Battery Saver opciju, bez obzira na to da li korisnik to želi ili ne. Battery Saver na Android 9.0 Pie omogućava:

- Da baterije ne osvežavaju sadržaj sve dok ih ne otvorite/pokrenete
- Da se isključi korišćenje lokacije i pozicioniranja kad je ekran isključen
- Da aplikacije ne rade u pozadini kad to požele i da
- Neka obaveštenja budu odložena, ona koja nisu hitna.

Iako je Google mnogim korisnicima, zapravo, učinio dobru stvar - produžio im je trajanje baterije aktivacijom Battery Saver opcije - saznanje da neko ima kontrolu nad vašim uređajem, uvek i svuda nije nimalo prijatno i korisnici su negodovali zbog toga.

Google nije komentarisao ništa od ovoga, osim da je izvršio pomenutu akciju, a The Verge navodi da nije samo Google taj, koji ima ovu mogućnost - to ima i Apple za svoj iOS, samo ga još uvek nije upotrebio. Ili mi ne znamo da jeste. O ovome je u Apple slučaju govorio još Stiv Džobs, za “Wall Street Journal“.

Kako vi komentarišete ovako nešto, da li ga odobravate?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Android

Ostale vijesti