• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hteli smo Ligu šampiona, sad da vidimo gde smo"

Autor mondo.rs

Nenad Krstičić nestrpljivo čeka utorak i veruje u pozitivan rezultat protiv Napolija.

 Liga-sampiona-Crvena-zvezda-Napoli-Nenad-Krsticic Izvor: MN PRESS
Dugo je Nenad Krstičić nastupao u Seriji A za Sampdoriju, međutim, tek po povratku u srpski fudbal, u dresu Crvene zvezde, ostvaruje dečačke snove.

Prošle sezone pomogao je klubu da se vrati na evropsku scenu i plasira u Ligu Evrope, u kojoj je čak i prošao grupu, a ove je jedan od najzaslužnijih za plasman u Ligu šampiona.

Iako je više bilo onih koji su verovali da će Zvezda ovog leta ponoviti uspeh iz prošle sezone pre nego se domoći mesta među najboljim evropskim klubovima, 28-godišnji vezista imao je drugačije mišljenje.

"Ja od juna uopšte nisam pričao 'Evropa', već samo Liga šampiona. Igrali smo prošle sezone Ligu Evrope i videli smo šta je, bilo bi greota da se sada nismo plasirali u Ligu šampiona kada nam se već ukazala šansa", ispričao je Krstičić u razgovoru sa novinarima MONDA, Sportskog žurnala i Večernjih novosti.

Iako je zbog sjajnih partija većina igrača tokom leta mogla da promeni klub, to se nije dogodilo.

"Ja sam stvarno srećan što smo ostali na okupu. Bilo je ponuda da se ode, ali smo svi ostali zbog Lige šampiona. O tome smo pričali u svlačionici i uspeli smo to da doživimo", zadovoljan je iskusni vezista.
Srečan zbog dolaska "Čakija"

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, u Zvezdu su stigli Marko Marin, Ričmond Boaći i Goran Čaušić, koji će po poziciji koju igra biti konkurencija upravo Krstičiću. "Srećan sam što je došao 'Čaki', ja sam ga i zvao kada je pokrenuta priča da bi mogao da dođe. Znamo se dugo, on je odličan igrač. Biće mnogo utakmica, tako da njegov dolazak može samo da nam pomogne i siguran sam da će tako i biti".

Žreb je crveno-bele svrstao u možda i najjaču grupu - sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem (sve te, kao i ostale utakmice elitnog takmičenja, moći ćete da gledate na kanalima TV Arena Sport). Krstičić, ipak, ne žali zbog toga, već je zadovoljan.

"Iskreno, kada sam video grupu tokom žreba nadao sam se da ćemo upasti baš u nju. Igramo Ligu šampiona i bilo bi greota da smo dobili grupu koja bi po nekim timovima bila i slabija od naše u Ligi Evrope prošle sezone. Kada već igramo ovo takmičenje, onda neka ga igramo protvi najboljih, pa da vidimo gde smo", hrabro je izjavio i poručio:

"Sigurno da će sve tri utakmice na našem stadionu biti spektakli, a mi ćemo pokušati da uzmemo što više bodova i da vidimo gde smo u odnosu na najjače ekipe".

Liverpul je prošle sezone igrao u finalu Lige šampiona, PSŽ je dominantan u Francuskoj, a Napoli već godinama među najbolja tri italijanska kluba. Sve to, međutim, ne plaši Nenada Krstičića.

"Liverpul je možda prvi favorit, ali sve tri ekipe su jake, a mi ćemo dati sve što možemo da probamo da prođemo grupu ili budemo treći, pa nastavimo u Ligi Evrope", ponovio je da se crveno-beli neće predati bez borbe.

Krstičić: Smejao sam se Pongračiću u facu

Kao neko ko je šest sezona igrao u Seriji A (i još dve u Seriji B), Krstičić vrlo dobro poznaje ekipu Napolija, Zvezdinog prvog rivala u grupi (utorak, 21.00, stadion Rajko Mitić).

"Napoli je dosta dobra ekipa, brza, koja igra na posed. Biće teška utakmica, ali igra se pred našim navijačima i ne treba da odustajemo, imamo šansu. Borićemo se, daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i usrećimo navijače".

Na klupi Napolija od ove sezone sedi čuveni Karlo Anćeloti, umesto Mauricija Sarija koji je otišao u Čelsi.

"Promenili su trenera, imaju malo drugačiji stil igre sada, ali imaju tim koji je dugo na okupu. Dobro ćemo ih analizirati i verujem da možemo da ostvarimo dobar rezultat", ne odstupa Krstičić od svog ubeđenja i dodaje:

"Oni su ekipa koja uvek igra na gol više, ako prime jedan, žele da daju dva. Rizikuju mnogo, ostaje im malo igrača nazad, mislim da imamo šansu da ih ugrozimo iz kontre".

Putokaz Crvenoj zvezdi mogla bi da bude igra Sampdorije, koja je nedavno savladala Napoli 3:0.

"Gledao sam utakmicu protiv 'moje' Sampdorije, koja je odigrala izvandredan meč. Verovatno ćemo i mi malo analizirati njihovu igru. Sigurno ću zvati nekoga iz Sampdorije da popričamo. Palombo, koji mi je bio kapiten je sada pomoćnik treneru...", istakao je jedan od glavnih aduta Vladana Milojevića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC