Sedam znakova da je on više od "dečka"

Autor:

Jedina stvar koja dobru vezu može da učini boljom je trenutak u kojem shvatite da vam je partner i najbolji prijatelj. Evo kako da prepoznate da je muškarac kojeg volite i vaš najbolji prijatelj.

Procenjuje se da se, recimo, 85 odsto veza završi raskidom, dok se svaki drugi brak okonča razvodom. Ovo možda zvuči zastrašujuće, kao da nema nade, ali ako "preživite" kraj faze "medenog meseca" i prvi period trzavica, postoji velika verovatnoća da je vaš partner postao i vaš najbolji prijatelj, a onda… nema toga što vas dvoje ne možete zajedno.

Evo kako da prepoznate da se bližite toj mirnoj luci. Sedam signala da ste u vezi sa osobom koja vam je i najbolji prijatelj:

Zovete ga da vam pravi društvo kad idete da se vidite sa prijateljima

Kad vam je partner ujedno i najbolji prijatelj, vi želite da ide sa vama i kad se viđate sa ostalima iz svoh društva. A pošto vam je on najbolji prijatelj, opustićete se i provešćete se super, jer znate da neće biti nikakve bezrazložne ljubomore i prebacivanja kad se vratite kući.

Možete da razgovarate… i razgovarate…

.. i deluje kao da vam nikad ne ponestane tema. Povezani ste na toliko nivoa da je konverzacija pravo uživanje. Sport, politika, religija… možete o svemu da pričate bez ikakve bojazni da će vam biti dosadno ili neprijatno.

Svađe ne remete vaš odnos

Svađe su prirodna stvar u svakoj vezi, prijateljskoj i ljubavnoj. Pa i ovoj koja je i prijateljska i ljubavna. Nijedno od vas dvoje ne bi pomislilo da raskine samo zato što ste se posvađali oko nečega, jer oboje znate da konstruktivna svađa može samo da poboljša vaš odnos, bez buđenja nesigurnosti.

Imate osećaj da ste zajedno i kad ste fizički razdvojeni

Drugim rečima, ne mora svaki vaš slobodan trenutak da bude isplaniran tako da ga provedete zajedno. Vi možete da radite ono za šta ste u tom trenutku raspoloženi, vaš partner radi ono za šta je on raspoložen i oboje ste srećni. Možete čak i da "ne radite ništa" - zajedno.

Znate da je tu za vas, bez obzira na sve

Ako je vaš partner neko na koga možete da računate, ako imate osećaj da bi "pomerio svet za vas", onda ste imali sreće… Jer on je onda i vaš najbolji prijatelj. Ako je uvek tu za vas, ako je on vaša najveća podrška, ako se nikad ne osećate usamljeno jer znate da imate njega, ako znate da vam drži leđa i kad naiđu teška vremena, da će uvek biti tu da vam da ruku, imate ljubav - i prijateljstvo - za ceo život.

Možete da se opustite i zabavite zajedno

Vaš parnter možda je jedina osoba koja poznaje vašu "ludu", uvrnuto duhovitu stranu, i to je OK, sve dok izvlači iz vas sva vaša lica, na pravom ste putu. Osoba koju volimo trebalo bi da bude ujedno i osoba pred kojom možemo da pokažemo svoju pravu prirodu, bez zadrške, i da to ništa ne promeni…

Najlepše i najiskrenije se smejete sa njim

Kad imate loš dan, on je taj koji vas "podigne", on je taj koji izmami osmeh i onda kad vam se čini da se nikad više nećete smejati… On je taj koji ublaži svaki udarac i svaki bol. Zato što vas voli, kao ljubavnik. I zato što vam želi dobro. Kao najbolji prijatelj.

Tagovi:

Ostale vijesti