• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatskoj izmiče Svetsko prvenstvo

Autor mondo.rs

Još jedan poraz ekipe Dražena Anzulovića, u utakmici u kojoj je imala veliki imperativ. Ni četiri NBA igrača nisu pomogla...

 Hrvatskoj izmiče Svetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Poraz protiv Litvanije u Osijeku, pa poraz protiv Poljske u gostima.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nastupila je ovog septembra u najjačem sastavu i ni to joj nije pomoglo da zadrži kontrolu nad sudbinom svoje borbe za plasman na Svetsko prvenstvo.

Iako i dalje imaju samo pobedu manje od trećeplasiranog, "kockasti" su drastično sebi otežali situaciju. Slede mečevi protiv direktnih rivala, a u narednim prozorima neće imati četvoricu NBA igrača kao ove nedelje.

Poljska - Hrvatska 79:74 (21:21, 10:15, 23:22, 25:16)

Kao i u prethodnim porazima, Hrvati su i u Poljskoj imali nekoliko šansi, ali nisu znali da ih iskoriste.

Požrtvovani Bojan Bogdanović ostao je na terenu uprkos povredi i postigao 22 poena, a u pretposlednjem minutu smanjio prednost Poljske na samo poen.

Međutim, od tog tog trenutka do kraja gostujući tim je išao iz greške u grešku. Počev od velikog promašaja Roka Stipčevića, preko lošeg građenja skoka i faula Darija Šarića pola minuta pre kraja, pa do napada za pobedu.

Kada je bilo najvažnije, 14 sekundi pre kraja (na 75:74), Bogdanović je pokušao da doda loptu Krunoslavu Simonu, ali ona je njemu prošla "kroz ruke" i otišla u aut. Bogdanović je potom svesno napravio faul, ali je sudija procenio da je to bio nesportski prekršaj, što je Ej Džej Sloter kaznio i odveo domaćina na velikih 77:74, na 11 sekundi pre kraja.

Tu je bio kraj utakmici, a moguće i hrvatskoj nadi da će sledećeg leta učestvovati na Svetskom prvenstvu.

Da situacija bude još teža za Anzulovića i stručni štab, ovog septembra je u porazima igrao i NBA kvartet (Bogdanović, Šarić, Zubac, Žižić), koji neće biti tu za naredne izazove - utakmice protiv Mađarske kod kuće i Litvanije u gostima tokom jeseni, odnosno za duele protiv Poljske kod kuće i Mađarske na strani u februaru.

Dueli sa direktnim rivalima biće poslednja, teoretska šansa da se "kockasti" nađu na Svetskom prvenstvu, ali ne bi trebalo smetnuti sa uma da su bez igrača iz Amerike gubili od Rumunije.

Poljska Hrvatska
Izvor: Youtube/FIBA

Poljska: Sel 7, Hričanijuk 14, Ponitka 12, Sloter 12, Vačinski 21, Gielo, Gružeski, Kolenda, Lačinski 2, Sokolovski 5, Sulima 6, Vitlinski.

Hrvatska: Bogdanović 22 (1/6 za tri), Simon 3, Stipčević 6, Zubac 6, Zubčić 3, Bilinovac, Kalajžić, Mustapić, Perić, Ivan Ramljak 4, Šarić 17 (6 sk), Žižić 13.

Tabela: Litvanija 8-0*, Italija 6-2, Mađarska 4-4, Holandija 3-5, Hrvatska 3-4, Poljska 3-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC