Ovo su najbolje serije! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Dodeljene su Emi nagrade, naši čitaoci su glasali, da li se "poklapaju"?

0
A- A A+

U Los Anđelesu su dodeljene Emi nagrade, "televizijski Oskari", a za najbolje serije proglašene su "Igra prestola" u kategoriji drame, i "The marvelous mrs Maisel" u kategoriji komedije.

U kategoriji drame bile su nominovane još serije "Amerikanci", "Kruna", "Sluškinjina priča", "Stranger things", "This is us" i "Zapadni svet". Za titulu najbolje komedije takmičile su se i "Atlanta", "Barry", "Blackish", "Curb your enthusiasm", "GLOW", "Silicon Valley" i "Unbreakable Kimmy Schmidt".

Najviše nominacija ove godine imale su "Igra prestola" (22) i "Zapadni svet" (21), obe u produkciji mreže HBO.

Izvor: YouTube/TelevisionAcademy

Kada su u pitanju mini-serije, bile su nominovane "The alienist", "Ubistvo Đanija Versaćea", "Genije: Pikaso", "Godless" i "Patrik Melrouz", a nagradu je osvojila priča o Versaćeovom ubistvu.

Glavne glumačke nagrade osvojili su Kler Foj ("The crown") i Metju Ris ("The Americans") u dramskim, odnosno Rejčel Brosnen ("The marvelous mrs Maisel") i Bil Hejder ("Barry") u komičnim serijama.  Najbolje sporedne uloge odigrali su Piter Dinkladž ("Igra prestola") i Tandi Njutn ("Zapadni svet"), odnosno Heri Vinkler ("Barry") i Aleks Borstin ("The marvelous mrs Maisel") za komedije.

Vi ste u našoj anketi rekli da je "Igra prestola" najbolja serija, čestitamo, pogodili ste!


Ostale vijesti