• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Branilac trofeja kreće sa "Pecare"

Autori mondo.ba Autori Fena

Derbi šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se u Širokom Brijegu gdje će gostovati aktuelni osvajač pehara sarajevski Željezničar.

Željo je u utorak otputovao u Međugorje gdje će se pripremati do sutrašnjeg meča na "Pecari" (19.30).

Sarajevska ekipa će boraviti u sportskom centru Circle, a otputovali su sljedeći igrači: Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Siniša Stevanović, Aldin Šehić, Kemal Osmanković, Enio Zilić, Matej Rodin, Antonio Pavić, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Dženan Osmanović, Jovan Blagojević, Ivan Čurjurić, Mladen Veselinović, Asim Zec, Dženan Zajmović, Eldar Šehić i Semir Dacić.

"Sigurno da nas očekuje potpuno drugačija utakmica nego ona prije dvije sedmice kada smo slavili sa 3:0. Biće teško, Široki Brijeg je u posljednjem kolu pokazao da su kvalitetna ekipa. Ali vjerujemo u sebe, idemo se nadigravati i uz maksimalan pristup možemo do prolaska", izjavio je vezista Haris Hajdarević.

Biće to 13. međusobna utakmica Širokobriježana i sarajevskih plavih u najmasovnijem natjecanju u BiH. U dosadašnjih 12 susreta, oba tima imaju po tri pobjede, a čak šest mečeva je završeno remijem.

Od ostalih utakmica u ovoj fazi Kupa BiH, interesantno će biti u Zenici gdje Čeliku gostuje Krupa, te premijerligaški dueli između Zvijezde 09 i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, odnosno Tuzle sitija i šampiona Zrinjskog.

Tuzlaci su prethodne sezone izbacili "plemiće" golom Joce Stokića, koji sutra neće nastupiti zbog bolesti, a trener Slobodan Starčević ima još kadrovskih problema pred dolazak trostrukog uzastopnog šampiona.

"Nećemo u ekipi imati ni Nikolu Mitrovića, Jovu Kojića i Samira Efendića, koji su povrijeđeni ili bolesni, ali imamo igrače koji ih mogu zamijeniti i odgovoriti zahtjevima utakmice koja silno motiviše ekipu. Nismo bili nagrađeni za dobru igru na nekim utakmicama, nadam se da će nam se to vratiti na narednim", izjavio je Starčević i dodao da je u prvenstvu Tuzla siti dobro parirao Mostarcima, sve do nesretno primljenog gola.

"Nadamo se da će ovaj put sreća biti na našoj strani, bez obzira na sve, i da ćemo proći u osminu finala Kupa BiH. Dobro smo se spremili za ekipu Zrinjskog. Vidjeli smo da imaju određenih nedostataka u defanzivi, ali sada su jači za Slobodana Jakovljevića. Sutrašnja utakmica biće nam neka vrsta pripreme za važne duele sa Čelikom i Krupom. Pozitivan rezultat iz ta dva duela odveo bi nas ka sredini tabele".

U Čeliku su takođe optimisti kad je riječ o prolasku u narednu rundu takmičenja.

"Sutra ćemo igrati jedan težak meč u Kupu BiH, ali za nas je velika prednost što igramo na domaćem terenu. U svakoj su državi utakmice kupa teške i dešavaju se iznenađenja, ali mi ne želimo dopustiti iznenađenje. S druge će nam strane biti ekipa koja je među najboljim u državi, ali učinićemo sve da pobijedimo", izjavio je trener Čelika Adnan Ornek, koji je najavio da će protiv Krupe izvesti izmijenjeni sastav, ali i da ambicije ostaju prolaz u narednu fazu.

Iako Velež nije u Premijer ligi BiH, dolazak Sarajeva pobudio je veliku pažnju u Mostaru, dok će banjalučki Borac biti gost u Modriči, mada je trener crveno-plavih Darko Vojvodić ranije rekao da "Kup BiH nije prioritet za Borac".

"Čeka nas teška utakmica, Velež je kvalitetna ekipa koja se nalazi na drugom mjestu Prve lige FBiH. Mostarci žele da se vrate u Premijer ligu BiH, silno su motivisani, biće pun stadion… Mi jesmo na papiru kvalitetniji, ali to moramo pokazati na terenu", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić, koji je odveo "bordo" igrače u Čitluk u karantin.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA KUPA BIH:

Igman - Rudar Prijedor
Kozara - Radnik
Velež - Sarajevo
Moševac - Rudar Kakanj
Tuzla siti - Zrinjski
Čelik - Krupa
Zvijezda 09 - Mladost Doboj-Kakanj
Alfa Modriča - Borac Banjaluka
Metalege-BSI - Sloboda Tuzla
Sloga Gornje Crnjelovo - Slavija
Pobjeda - Zvijezda Gradačac
TOŠK - Goražde
Bosna Visoko - GOŠK
Mladost Kikači - Leotar
Široki Brijeg - Željezničar

Slobodan: Klis

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC